U Kragujevcu sutra vojna parada

Manifestacija "Otvoreni dan" počeće sutra, 28. juna u 13 sati u spomen parku Šumarice, a posetioci će videti više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja.
U Kragujevcu sutra vojna parada
Foto: 021.rs
Prikazu naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saopšteno je iz Gradske uprave Kragujevac.
 
Manifestacija "Otvoreni dan", do sada najveći taktičko-tehnički zbor na prostoru između stadiona "Čika Dača" i Muzeja "21. oktobar", održaće se u organizaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Kako je ranije saopšteno iz gradske uprave, biće prikazano više od 40 sistema naoružanja i vojne opreme iz domaćeg razvoja kao što su modernizovani tenk M-84AS2, samohodni artiljerijski sistem Nora, Tamnava i Šumadija, kao i robotizovane zemaljske platforme i bespilotne letilice.
 
Biće prikazana nova terenska i borbena vozila, modernizovani PVO sistemi, kao i veliki broj sredstava i komponenata koje proizvodi odbrambena industrija Srbije.
 
Pored toga, biće prikazani trenažeri i simulatori, na kojima će građani kao i najmlađi moći da provere svoju spretnost i umeće, kao i da se fotografišu sa pilotima i pripadnicima specijalnih jedinica, maskiraju kamuflažnim bojama i drugo.
 
Prateći program obuhvata izložbu naoružanja i uniformi iz Prvog svetskog rata, praktične prikaze borilačkih veština kao i dresure službenih pasa.
 
Prethodnih dana u pojedinim naseljima u Kragujevcu poštari su građanima donosili flajere sa obaveštenjem o manifestaciji. Iz Školske uprave su slali dopis direktorima svih škola da organizuju dolazak učenika na taj događaj. Unija sindikata prosvetnih radnika Kragujevca ocenila je da se radi o zloupotrebi u političke svrhe, a dopis školama oštro su kritikovale i opozicione stranke.
  • Mastodont

    27.06.2021 15:15
    Parada besposlenih luzera za druge besposlene luzere.
  • Лиманац

    27.06.2021 13:46
    Е, то је...
    ... парада поноса!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija