SSP: Ministarstvo prosvete za proces upisa već godinama bez tendera angažuje istu firmu

Stranka slobode i pravde (SSP) kritikovala je Ministarstvo prosvete Srbije zbog pada sajta "Moja srednja škola" i ocenila da i to govori o kvalitetu kompjuterskih usluga koje plaćaju građani.
SSP: Ministarstvo prosvete za proces upisa već godinama bez tendera angažuje istu firmu
Foto: Pixabay
"Zar Ministarstvo prosvete, zajedno sa svim univerzitetima i institutima u svojoj nadležnosti, nema dovoljno znanja da izradi softver za obradu jednostavnog završnog ispita za osnovnu školu", upitala je ova stranka.
 
U saopštenju se navodi da Ministarstvo za te poslove "već godinama bez tendera angažuje istu firmu, "Evolution online – EON".
 
Dodaje se da za tu firmu Ministarstvo kaže da "s potpunim uspehom realizuje proces upisa što ih čini jedinim u našoj zemlji sa iskustvom i znanjem te vrste i da zato primenjuju pregovarački postupak bez objavljivanja, sa samo jednom firmom".
 
"Dobro je poznato da do preopterećenja servera eventualno može doći tokom online testiranja, ali nikako tokom čitanja podataka i pristupa rezultatima testa, što dovoljno govori o kvalitetu kompjuterskih usluga koje svi plaćamo", navodi se u saopštenju koje potpisuje Nataša Zečević, predsednica odbora za obrazovanje Stranke slobode i pravde.
 
Dodaje se da "umesto da su ove, po svemu vanredne godine, otkazali testiranje i upisali decu na osnovu uspeha u školi, kao što je SSP predlagao, maltretirali su ih sa testom za koji ne mogu ni rezultat da objave".
  • Dragutin Francuska

    27.06.2021 21:05
    Sve će to narod opet glasati

    "Budućnost pripada onima koji se najdalje i najduže sećaju prošlosti."

    - Fridrih Niče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija