Počela izgradnja piste na aerodromu "Rosulje" kod Kruševca

Počela je izgradnja poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu "Rosulje", koji se nalazi na oko dva kilometra od Кruševca.
Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.
 
"Izgradnjom aerodroma Rosulje i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Кruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Кruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija", izjavio je ministar Tomislav Momirović.
 
Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodroma nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Кruševcu.
 
"Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok ćemo izgradnjom novog aerodroma 'Rosulje' omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji", kazao je Momirović.
 
On je podsetio i da Vlada Srbije posebna pažnja posvećuje ulaganju u manje aerodorome, kako bi omogućila ubrzani razvoj avio-saobraćaja u zemlji.
  • Nenad

    29.06.2021 13:20
    Svima je daleko
    Da, u Srbiji postoji samo jedan funkcionalan međunarodni aerodrom a to je Surčin. Iz Kruševca nam treba 2 i 1/2 do 3 sata do Surčina. Iz Niša nema puno letova, veoma malo i slabo, totalno nerazvijeno. Kraljevo ništa, tu je bilo 2 leta i on zvrji prazan, nepripremljen. Smejurija.
    Da cela Srbija ima problem, tako i Vojvodina nažalost.
    Samo Beograd pa Beograd.
  • Neko

    28.06.2021 14:25
    Ne pravi se ovo za komercijalu. Ko je gledao RTS juče oko podne, već razume...
  • Miško

    28.06.2021 14:13
    Aerodrom a ne aeroport
    Premešta se stari aerodrom, za male letelice (školske, za obuku, izviđanje...) koji je postojao u Kruševcu od 1920ih godina. Moguće da će moći primiti i manje avione do 10-15 osoba. To je sve. To je aerodrom a ne vazdušna luka ili aeroport kao što je Surčin. Jednostavno u srpskom jeziku postoji samo naziv aerodrom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija