Uhapšeni predsednik Opštine Palilula podneo ostavku: Žao mi je što sam izneverio predsednika Vučića

Predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je nedavno uhapšen, podneo je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je u opštini Palilula.
U tekstu ostavke, Jovičić je naveo da je "svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi, njegov ostanak na mestu predsednika opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje opštine i na štetu građana".
 
"Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodice. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili", napisao je Jovičić.
 
Naveo je da mu je žao što je svojom lakomislenošću izneverio predsednika Aleksandra Vučića, čoveka koji je, kako kaže, u njega imao veliko poverenje.
 
Jovičić je uhapšen 3. juna sa još sedmoro saradnika i građevinskih inspektora zbog sumnje da su omogućavali nelegalnu gradnju na teritoriji te opštine.
 
Sud mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke koji treba da budu ispitani u toku istrage.
 
Direktor srpske policije Vladimir Rebić izjavio je da je hapšenje Jovičića dugo spremana akcija i da su dve godine prikupljani dokazi.
 
"Blizu 29 miliona dinara je bio vredan posao na ime tih 'usluga', da se nezakonito gradi. U stanu i službenim prostorijama Jovičića pronađeno je oko 350.000 evra, ali na istrazi je da utvrdi dalje odakle su te pare. Treba utvrditi poreklo tih 350.000 evra", istakao je Rebić.
  • Slobodan

    29.06.2021 16:43
    Auuu Jovičiću ,pa ti bre nisi propuštao priliku da napadneš žute da su lopovi a oni mala deca za tebe i tvoju stranku.
  • Severna Koreja

    29.06.2021 08:40
    Ovo je tačno na putu da postane Severna Koreja.

    Sve se vrti oko vrhovnog vođe i njegovog kulta, reputacije.

    Svi koje režim ispljune imaju za zadatak da to prihvate i zažale što su izneverili Vođu, ostalo nebitno.
  • Ns

    29.06.2021 08:23
    Nadrealno, gradjane ni ne pominje, a njihovim parama upravljao. U Srbiji gradjani postoje samo da bi predsednik bio vodja i da sa ovakvim djilkosima munjava pare iz budzeta. Kakvi su to ljudi koji mogu predsednika da velicaju, mene vec i njegov lik vredja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija