Narodna stranka: Dunav se pretvara u kanalizaciju, investitori ubijaju živi svet

Narodna stranka pozvala je danas, povodom Međunarodnog dana Dunava, Vladu i lokalne vlasti da se prema obalama te reke odnose u interesu građana Srbije koji ih plaćaju, a ne u interesu investitora.
Narodna stranka: Dunav se pretvara u kanalizaciju, investitori ubijaju živi svet
Foto: 021.rs
"Podsećamo i da dva najveća grada u Srbiji - Beograd i Novi Sad, nemaju prečistače otpadnih voda, koje završavaju u Dunavu. Građani zaslužuju da žive pored čistih reka, ali su obale pretvorene u otvorene kolektore fekalne kanalizacije", navodi se u saopštenju Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine.
 
U saopštenju se ističe da je retko koji grad u Evropi toliko uništio svoje reke kao što se to dogodilo u velikim gradovima u Srbiji.
 
"Neki gradovi u Srbiji su dobili novac za izgradnju kolektora otpadnih voda, ali od toga nije bilo ništa jer je novac nenamenski potrošen", dodaje se u saopštenju.
 
Reke su zajedničko dobro svih građana, a ne samo povlašćenih investitora i uzurpatora svih prirodnih dobara pod zaštitom vlasti, koji nemaju ikakve obaveze prema životnoj sredini, navela je Narodna stranka.
 
Kroz Srbiju protiče 10,3 odsto celokupnog toka Dunava, ali čak 92,3 odsto teritorije Srbije pripada Dunavskom slivu.
  • Ај доста

    29.06.2021 14:16
    Имали сте 12 година 0д 2000-2012 да поставите пречистаче. Продали сте све живе фабрике у и око Новог Сада и направили пустињу са свим тим парама нисте направили пречистаче. Имали сте сву могућу помоћ европе па нисте направили пречистаче....
    Нису ови бољи од вас можда су и гори небитно али немате секунде права да критикујете и маните ме тих фазона није странка ни постојала јер странка није али ви који водите ту странку јесте и тада сте се питали о свему тако да оправдања нема.
  • B

    29.06.2021 13:32
    bumbar
    da li država može a neće da stane na put javašluku
  • B

    29.06.2021 13:30
    bumbar
    da li država može a neće da stane na put javašluku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija