Jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja u Petnici dala izjavu policiji

Jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja u IS "Petnica", dala je u sredu izjavu valjevskoj policiji.
Jedna od žrtava seksualnog zlostavljanja u Petnici dala izjavu policiji
Foto: Pixabay
U Javnom tužilaštvu u Valjevu medijima je potvrđeno da je policija prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla veći broj fotografija sa problematičnim sadržajem koje su snimane u dužem vremenskom periodu. O tome da li su sve nastale u IS "Petnica" kao i identitetu osoba na fotografijama, za sada se pouzdano ne može govoriti.
 
Zbog nepreciznog izveštavanja nekih medija u tužilaštvu u Valjevu naglašavaju da je predmet "Petnica" u predistražnom postupku. Tužilaštvo je ranije pozvalo sve maloletne osobe koje su nakon 2013. godine bile žrtve seksualnog nasilja u "Petnici" da se jave nadležnim državnim organima, tužilaštvu ili policiji, prenosi N1.
 
Kako je rečeno, bez svedočenja oštećenih i materijalnih dokaza otežano je dalje postupanje tužilaštva u ovom predmetu, u smislu neophodnosti identifikacije oštećenih i dobijanja izjava od njih o onome što su doživele, kako bi se moglo pravilno oceniti postojanje krivičnog dela, njegova pravna kvalifikacija i izvršilac dela.
 
Pozvane su oštećene nakon 2013. godine jer je tada usvojen takozvani Marijin zakon, kojim je propisano da za krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnih lica i dece ne zastarevaju, odnosno, ne nastupa zastaralest krivičnog gonjenje za ta krivična dela.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija