Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor predsedniku Opštine Palilula u ostavci Aleksandru Jovičiću i još jednoj osobi do 30 dana zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke i da ponove krivično delo.
Produžen pritvor Aleksandru Jovičiću
Foto: 021.rs
Jovičić je osumnjičen da je uticao na službenika za inspekcijske poslove Opštine Palilula da utiče na građevinske inspektore da omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, i da je od investitora za to dobio 28,8 miliona dinara.
 
Pored Jovičića, bilo je uhapšeno još sedam osoba. U saopštenju Višeg suda navodi se da je pritvor produžen i D. V.
 
Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara, piše Nova.rs.
 
Osim Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.