Stefanović: Oni kojima smeta srpski vojnik ne žele jačanje Srbije i ne misle joj dobro

Svi kojima smeta srpski vojnik, njegova oprema, naoružanje i standard, ne žele jačanje naše zemlje i ne misle joj dobro, smatra ministar odbrane Nebojša Stefanović.
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane je to poručio u Narodnoj Skupštini. Kako je rekao, "oni ne žele Srbiju slobodnu da donosi odluke isključivo u interesu svog naroda, samostalno, vodeći računa o svojim nacionalnim interesima".
 
"Srbija danas dobija 51 borca osposobljenog da se uhvati u koštac sa teškoćama sa kojima se u savremenom bezbednosnom okruženju suočava svaka država.  Ljudi koji su danas ovde sa nama uspešno završili usavršavanje i dobili neophodna znanja za strategijsko promišljanje odgovora koje će Srbija davati na savremene bezbednosne izazove i pretnje. Na njima je da ih na dalje primene u svom radu i ostvare što bolje rezultate, dajući lični doprinos i iznalazeći nova inovativna rešenja, u našoj daljoj borbi za bezbednu i uspešnu Srbiju", rekao je Stefanović obraćajući se polaznicima.    
 
On je podsetio i da je srpska vojska uvek znala da iskoristi svoje najbolje predavače, upotrebi njihovo znanje za odbranu otadžbine i pokaže da su oni, koji su godinama obučavali kadete i buduće starešine, neustrašive, sposobne i vanserijske vojskovođe koje su ušle u svetsku istoriju vojničkih pobeda.
 
"Baš tako su vojvode Radomir Putnik i Živojin Mišić bili predavači strategije na Vojnoj akademiji, a ne treba podsećati koliki je njihov doprinos bio u slavnim pobedama srpske vojske u Prvom svetskom ratu. Vi ste vaša znanja sticali u školi naše Vojne akademije koja nosi ime akademika i generala Jovana Miškovića, za koga se verovalo da je bio najobrazovaniji oficir svog vremena. Pored toga što je bio i predsednik Srpske Kraljevske Akademije, general Mišković bio je i komandant Drinske divizije koja je učestvovala u bici na Slivnici, a bio je i načelnik Glavnog generalštaba", rekao je ministar.
 
Stefanović smatra i da ulaganje u Vojsku Srbije nikada nije trošak, već je to "zalog ukupnog razvoja Srbije". 
  • Mile rent-a mozak

    03.07.2021 17:59
    Ovi ne mogu da pobede ni u "riziku". Sa sve svojim pretpistavljenim komandantima: AV, Voolinom, Šoferom recitatorom - finansistom i sada ovim Šmrk-Šmrkom.
  • G pen

    03.07.2021 07:17
    Koji su ovo dr spinovi! Uz put da napomenem, vojnik radi za platu tako da.... vole radikali a bivsi komunisti za dzabe pa to ti je...
  • ST

    03.07.2021 06:46
    Ne smeta srpski vojnik,ali smetaju ovakve izjave od ovakvih `moralnih gromada`.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija