CLS: Privatnom obezbeđenju nije mesto u gradskom prevozu

Centar za lokalnu samoupravu će uputiti zvaničan zahtev da se onemogući privatnim firmama za obezbeđivanje da učestvuje u procesu kontrole i naplata karata u gradskom prevozu.
"Ne postoji pravni osnov da privatne firme za obezbeđivanje legitimišu, zastrašuju ili primenjuju silu prema putnicima u gradskom prevozu", navodi CLS.
 
Podršku kontrolorima treba da pruža u izuzetnim slučajevima komunalna milicija kao zvaničan organ Grada, dok Zakon o privatnom obezbeđenju ne predviđa mogućnost da te firme obavljaju ovakve poslove, smatraju u ovom Centru.
 
"Izražavamo bojazan da, u situaciji povišenih tenzija i loših iskustava građana sa privatnim obezbeđenjem, ovaj potez može proizvesti brojne neželjene posledice, za koje će biti odgovorna gradska uprava ukoliko se ovo dozvoli", zaključuje se u saopštenju.
  • ///

    05.07.2021 09:01
    @Dusan
    Gde ti zivis?
  • Dusan

    03.07.2021 21:49
    sve to moze lepo da funkcionis
    u SAD cesto privatno obezbedjenje saradjuje sa policijom… u smislu da predstavljaju dodatne oci na terenu.. nemaju ovlascenja po zakonu kao policija ali posmatraju i ukoliko uoce neki zlocin ili prestup imaju pravo civilnog hapsenja a svakako u najvecem broju slucajeva obavestavaju policiju i budu svedoci… ukoliko zaposle prave ljude, olaksavaju posao a svakako ako naprave sranje gube licencu i mogu biti krovocno odgovorni…
  • Salle

    03.07.2021 20:44
    U Novom Sadu privatno obezbedhenje, gde je naplata karata 90%?!? Probajte u Beogradu da realizujete tu ideju. Prvog dana bi bilo desetine mrtvih. Još malo pa ćemo Severnu Koreju gledati kao poželjnu destinaciju. Ovi stvarno iskušavaju granice tolerancije, pre svega, novosadjana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija