Kon: Na meti novog soja nevakcinisani, najviše se zaražavaju mladi

Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon kaže da su novom delta varijantom korona virusa najviše ugroženi mladi ljudi, koji mahom nisu vakcinisani.
Kon: Na meti novog soja nevakcinisani, najviše se zaražavaju mladi
Foto: 021.rs
Ali je dodao da su simptomi sada nešto blaži.
 
Istakao je da za smrtnost i dalje ne može da se tvrdi da je manja, ali je upozorio da kada je zaražavanje veće, veći je i broj teže obolelih.
 
Prema njegovim rečima, dinamika svega toga postaje beznačajna kada se zna da su vakcine delotvorne i da su mere iste.
 
Kon je podsetio i da u Srbiji još nije dostignut kolektivni imunitet, prenosi Blic.
 
On je rekaoi da je u Beogradu u kategoriji starijih od 65 godina vakcinisano više od 80 odsto građana, što je prema njegovim rečima, dovoljno da ovaj soj ne donese probleme kao prethodni.
 
Objasnio je i da je logično da se ovim sojem najviše zaražavaju mladi kada su oni i najmanje vakcinisana starosna grupacija kod nas.
 
"Kada posmatrate kuda će taj virus da ide, jasno je da će ići kroz mlade. Vidi se jasno pomeranje ka mlađem uzrastu. I ono što se otkriva sada, to je opet kao na samom početku, to je da su to sada mlađi ljudi koji imaje češće kontakte", rekao je Kon.
  • J

    04.07.2021 10:40
    J
    Stigao sa mora pa da ispuni normu! Marsss. I ja bih na more sa porodicom ali nemam para zbog tvojih mera!
  • @ Mika

    04.07.2021 07:44
    Da li Vas ni malo nije sramota što ste toliko ignorantni? Na to sve ste i bezobrazni. Ubitačna kombinacija.
    P.S.
    Propustili ste obavezno osnovno obrazovanje, nije ni čudo da ništa ne znate i ne možete da shvatite o vakcinama i virusima, to je za Vas kao i viša matematika. Prazno mesto se stavlja posle znaka interpunkcije. Pustite pametnije i obrazovanije da misle o stvarima u koje se razumeju, Vi idite na izlet, čuvajte se krpelja, i - vakcinišote se da ne širite virus i ne ubijete nekoga nehotice.
  • Pawlle

    04.07.2021 07:35
    Kone sjasi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.