Vučić: Nisu advokati štrajkovali zbog naroda, već zbog sebe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da "razume nameru onih koji su predlagali autentično tumačenje tri zakona".
Vučić: Nisu advokati štrajkovali zbog naroda, već zbog sebe
Foto: 021.rs
"Njihova namera nije bila da se zaštite banke već država, da se zaštitimo od samovolje advokata, jer nisu oni danas štrajkovali zbog naroda već zbog sebe", izjavio je Vučić na TV Hepi.
 
Naveo je da "nije mogao da dozvoli da oni koji predstavljaju stranku koju vodi stanu iza tog predloga, ne zbog banaka ili advokata, već zato što bi u malom delu zbog toga bio oštećen običan narod".
 
"Tu najveću korist imaju advokati, a ne građani i običan narod, ne najsiromašniji, ljudi to treba da znaju", rekao je Vučić.
 
On je u emisiji "Ćirilica" izjavio i da će "svakako biti značajnog povećanja plata".
 
"Želimo da povećamo minimalac i da pokušamo da on bude veći od 35.000 dinara, što bi prvi put u istoriji Srbije značilo da onaj ko ima najmanju platu ima više od 300 evra", rekao je Vučić.
 
Naveo je da očekuje da će odluka o minimalcima biti doneta pre kraja godine, a ispričao je da je o tome šta će biti sa platama i minimalcem "razgovarao tri dana sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim".
 
Najavio je i "dobre vesti" za penzionere.
 
"Ne mogu da otkrijem detalje, ali ako kažem penzionerima da ima razloga za radost, oni znaju da ne lažem i verujem da će biti obradovani onim što ćemo saopštiti za dva ili tri meseca", kazao je Vučić.
 
On je rekao da "više nema ko da popravi radijator ili bojler" zbog odlaska zanatlija u inostranstvo, a da su u Beogradu kineski državljani počeli da raznose pice, jer "nemamo Srba koji to hoće da rade, zato što je prosečna plata u Beogradu 705 evra".
  • Mile rent-a mozak

    06.07.2021 15:32
    Toma: " Nisam ja sedeo na stiroporu, zbog sebe, već i zbog odraslog, osamostaljenog deteta". Koje se uzgred osamostalilo u onih mesec dana, kada sam "napravio" stranku, a njega nije bilo nigde u javnosti, jer je u stvari razmišljao šta je najbolje za narod i Srbiju.
  • ogi

    06.07.2021 13:23
    bankari kolo vode
    Banke u ucenile vladu i AV i saterali ih uza zid, zato su pokusali sa autenticnim tumacenjem zakona. Rasprodali domace banke a sada ih strane ucenjuju. Vlada je prodajom hartija od vrednosti banka, produzavala bitisanje, ako prestanu sa kupovinom TU IM JE KRAJ.
  • Bob

    06.07.2021 13:14
    @Una
    ".. za napredak zemlje i Skupstine"!??
    Ko vam pise te "misli"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.