Upozorenje Pošte: Lažni kuriri post-ekspresa i drugih službi varaju građane od vrata do vrata

Lažni kuriri Post-ekspres i drugih kurirskih službi u poslednje vreme idu od vrata do vrata i varaju građane, upozoravaju u Pošti Srbije.
Upozorenje Pošte: Lažni kuriri post-ekspresa i drugih službi varaju građane od vrata do vrata
Foto: 021.rs
Ovi lažni kuriri pokušavaju da uruče pošiljke, ali uz naplatu određenog iznosa.
 
Građani Pošti u poslednje vreme prijavljuju ove slučajeve sumnji na prevaru.
 
"Tim povodom obaveštavamo i molimo građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke. U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere iste, ukoliko je moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova", navode u Pošti Srbije.
 
U ovoj službi dodaju da pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, ali i proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju.
 
"O razvoju situacije i aktivnostima Pošte Srbije korisnici će blagovremeno biti obaveštavani na internet stranici Pošte Srbije, Post-ekspresa, Fejsbuk profilu, kao i na zvaničnom Instagram nalogu", navode u Pošti.
  • Sindikat

    07.07.2021 09:20
    Lžni poštar
    Ja sam mislio da smo sa Željkom poštarom i Ajfonkom svršili? Ono opet lažni poštari.
  • aca

    06.07.2021 19:09
    ju djordjevicu
    Ma nemoguce,,postare tretiraju kao ovce,plate socialne,a ovi divlji kuriru rade sta zele.Dali znate da ima 60 kurirskih sluzbu sa dizvolom da rade?AUniforme ima 6_7 sluzbi.Kao i svuda vlada opsti haos.A o carini nemojte onu su jaci od drzave.
  • Mamut

    06.07.2021 16:35
    Neverovatno je da platiš paket koji niti si naručio, niti imaš ikakve veze s time

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.