Đorđe Prelić, jedan od učesnika u ubistvu Brisa Tatona pušten iz zatvora

Jedan od učesnika u ubistvu Brisa Tatona, navijač Partizana Đorđe Prelić, od pre nekoliko dana ponovo je na slobodi.
Đorđe Prelić, jedan od učesnika u ubistvu Brisa Tatona pušten iz zatvora
Foto: Pixabay
On je po odluci Apelacionog suda pušten na uslovni otpust sa izdržavanja kazne od 10 godina zatvora. 
 
Apelacioni sud je 30. juna preinačio odluku Višeg suda u Beogradu od 3. juna, kojom je molba Prelića za uslovni otpust bila odbijena. Apelacioni sud je usvojio žalbu Prelićevog branioca na prvostepenu odluku.
 
Prelić je nakon ponovljenog suđenja 2018. godine pravosnažno osuđen za krivično delo teško ubistvo kao jedan od organizatora nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, u kojoj je stradao Taton.
 
On je bio u bekstvu pet godina do hapšenja u Španiji i izručenja Srbiji 2014. godine.
 
Prvom prvostepenom presudom Prelić je 2011. godine, dok je bio u bekstvu, u odsustvu bio osuđen na 35 godina zatvora kao organizator nereda navijača u kojima je stradao Taton, ali je tu kaznu umanjio Apelacioni sud i pravosnažno ga osudio na 15 godina zatvora.
 
Nakon ponovljenog suđenja u njegovom prisustvu, on je bio prvostepeno osuđen na 12 godina, ali je Apelacioni sud tu presudu preinačio i pravosnažno ga osudio na 10 godina zatvora.
 
U zatvoru je zbog ubistva Tatona još samo Dejan Puzigaća, sa monaškim imenom Sava, dok je svih ostalih 12 osuđenih na zatvorske kazne već pušteno iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali kazne.
 
Puzigaća izdržava kaznu od 13 godina zatvora, a i on je bio u višegodišnjem bekstvu do hapšenja u Grčkoj i izručenja Srbiji.
  • deda

    08.07.2021 09:24
    secam se tih dogadjaja i sramotne presude Borisa prelepog pre sudjenja, dakle ne ulazim u to koliko su krivi ako su krivi ali to sud treba da odreze a ne narcisoidni politicar, imali smo posle jos takvih a i danas se prica ponavlja, mnogo je sve isto, pogotovu u sudstvu koje je gargamel ugrobario a Nata i Boris zakucali eksere...
  • mrzim kafice

    07.07.2021 10:25
    Kolko ovakvih "junaka" sedi po kaficima.
  • rodjo

    07.07.2021 10:17
    nista
    ovima nije sveto,covek tj.huligan ubije , pobegne iz drzave, skrivao se godinama, osudjen pa kazna smanjena, pa ponovno osudjen-kazna smanjena, i sada kao šlag na tortu,ubica je nagradjen,pusten je na uslovni otpust !pa ljudi, da li je ovo moguće ? žalosno,tužno,sramno,bestidno....kod nas samo uboga sirotinja ide u zatvor,lopovi,kriminalci,huligani,politicari oni ne idu,ili ako odu dobijaju uslovne kazne i kao u ovom slučaju, uslovne otpuste....katastrofa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.