Aktivisti Ne davimo Beograd napadnuti u centru Beograda

Aktivisti Ne davimo Beograd danas su fizički napadnuti u centru Beograda kada su se spremali da organizuju razgovor sa građanima.
Kako je saopštio taj pokret, nepoznata osoba napala je jednu od aktiviskinja i uz uvrede i pretnje otela propagandni materijal. Teži incident je izbegnut kada su se drugi aktivisti uključili, a napadač je pobegao, navode i dodaju da je o ovom napadu obaveštena policija. 
 
Ističu da se pokret Ne davimo Beograd nalazi sada već godinama na udaru režima Srpske napredne stranke i njihovih satelita ekstremnih desničara.
 
"Godinama smo na meti režimskih tabloida, sudskih procesa, prisluškivanja i praćenja kojima se pokušava sabotiranje rada pokreta, a napadane su i naše prostorije u koje su nepoznati počinioci tri puta pokušali upad. Ni u jednom od ovih slučajeva policija i tužilaštvo nisu pronašli i procesuirali odgovorne", saopštavaju iz ovog pokreta. 
 
Dodaju da, "kada ovakvi napadi nisu direktno organizovani od Srpske napredne stranke i njihovih satelita, oni su posledica atmosfere linča koju stvaraju režimski tabloidi i televizije". 
 
"Optužujući aktiviste pokreta da su 'izdajnici', 'plaćenici', 'rušitelji države' ili čak tvrdeći da 'želimo da ubijemo predsednika', oni stvaraju atmosferu u kojoj je nasilje prema nama opravdano", navodi pokret Ne davimo Beograd.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija