Sedam godina zatvora vozaču koji je usmrtio dva pešaka u Nišu

N.S. (19) iz Beograda osuđen je danas u Osnovnom sudu u Nišu na sedam godina zatvora za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Sedam godina zatvora vozaču koji je usmrtio dva pešaka u Nišu
Foto: 021.rs (arhiva)
On je osuđen jer je 4. januara u Bulevaru Medijana izazvao nesreću u kojoj su na trotoaru poginuli pešaci Andrej Prekljušaj (12) i Dejan Ilić (48).
 
Sudija Gordana Petrović mu je izrekla i zabranu upravljanja motornim vozilima pet godina posle izdržavanja kazne.
 
Petrović je, prilikom izricanja presude, kazala da je sud prihvatio nalaze veštaka saobraćajne struke kojima su utvrđeni brzina i način kretanja vozila.
 
"Kao olakšavajuće okolnosti je uzeto to što optuženi nije osuđivan i mlađe je punoletno lice. Međutim, ima opravdanja za dosuđenu kaznu zbog težine posledica. Izgubljena su dva života od kojih je jedno dete", rekla je Petrović.
 
Tužilaštvo je za okrivljenog tražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od osam godina zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
 
Po optužnici, on je, krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas, na gradskoj deonici Bulevara Medijana gde je dozvoljena brzina 60 kilometara, izgubio kontrolu nad vozilom koje je izletelo na trotoar i udarilo Ilića i Prekljušaja.
 
Dečak je od siline udarca bio odbačen preko ograde vodovoda visoke dva metra i poginuo, a Ilić je umro sat kasnije u Kliničkom centru.
 
U protekla nešto više od tri meseca koliko je trajalo suđenje, iskaz pred sudom dali su optuženi, policajci i više veštaka saobraćajne i medicinske struke.
 
Okrivljeni je između ostalog rekao da je polovina krivice za nesreću na njegovom ocu koji mu je dao auto, a da je druga polovina krivice na njegovoj bolesti. U odbrani pred sudom je izjavio da je, prilikom preticanja, nepoznato vozilo navodno krenulo u njegovu stranu pa je zato skrenuo s puta kako bi izbegao udes.
 
"Uplašio sam se, stisnuo sam volan sa obe ruke i spustio glavu. Nakon toga osetio sam trnjenje u vratu i mišićima tela i počeo sam da gubim orijentaciju u prostoru", izjavio je okrivljeni.
 
Lekari koji su ga pregledali su, međutim, potvrdili da on nema nikakve bolesti i organske razloge koji bi opravdali tegobe u momentu nesreće koje je opisao. Po mišljenju lekara, on se u momentu nesreće jeste uplašio, ali se "organizovano ponašao", tako da nije istina to što je govorio da je izgubio orijentaciju u prostoru i da je zbog toga je vozilo izletelo na trotoar.
 
U završnoj reči, on se izvinio porodicama nastradalih i zatražio oproštaj.
 
Po nezvaničnim informacijama, niško Osnovno javno tužilaštvo uložiće žalbu na izrečenu presudu pošto je tražilo maksimalnu kaznu sa okrivljenog.
  • Kiki

    02.08.2021 08:14
    Sramota.Za dva izgubljena zivota samo sedam godina zatvora.Treba ga kazniti 20 godina i trajno oduzimanje vozacke dozvole.Ko ce nadoknaditi izgubljene zivote?
  • Zos

    08.07.2021 09:55
    I dalje inicijali. Da li mu je tata policajac u Beogradu, možda zadužio nekoga?
  • DTD

    08.07.2021 08:34
    ???
    7 godine dobio i ovaj doktor pedofil. Ovaj mamin sin je trebao minimum 20 godina da guli u prdekani.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.