Društvo sudija: Vučić da prijavi saznanja o sudijama koje krše zakon

Društvo sudija Srbije pozvalo je predsednika Aleksandra Vučića da policiji i tužilaštvu prijavi saznanja o slučajevima u kojima sudije tokom obavljanja funkcije krše zakon na štetu građana i države.
Društvo sudija: Vučić da prijavi saznanja o sudijama koje krše zakon
Foto: 021.rs
Podsetili su da je Vučić nedavno u televizijskom gostovanju izjavio da postoji "bezbroj slučajeva u kojima se pravosuđe i advokati dogovaraju kako da donose presude protiv države, što traje godinama i zbog čega država godišnje isplaćuje stotine miliona evra".
 
Društvo sudija Srbije je ukazalo da se "iznošenjem u javnost paušalnih navoda da postoje brojni slučajevi u kojima sudije krše zakon i prave štetu državi, nanosi velika šteta ugledu srpskog pravosuđa i podriva njegov autoritet".
 
Dodaju da to "nije u interesu demokratske države koja počiva na principu podele vlasti, od kojih jednu granu čini i nezavisno sudstvo, niti je to u interesu njenih građana".
 
Društvo sudija pozvalo je i javno tužilaštvo da preduzme odgovarajuće korake u okviru svojih nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja sudija za koje postoji sumnja da vrše krivična dela.
  • Djoka

    04.03.2022 18:57
    Eh, a nekada je bilo biti sudija pojam.. danas isto ko doktori-sica.
  • Zoki

    10.07.2021 21:14
    Dali se to tiče i isplate ratnih veterana po pitanju diskriminacije, a u vezi ratnih dnevnica...ili onako...
  • Mile rent-a mozak

    07.07.2021 20:03
    Ma ajte, molim vas. Sudije krše zakon? Pa još i predsednik da zna ko su? Pa ne živimo mi u Nambiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.