Preminuo novinar Slavoljub Glišić

U Kotoru je u 75. godini preminuo Slavoljub Glišić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik Radio Politike.
Preminuo novinar Slavoljub Glišić
Foto: Pixabay
Glišić je rođen 21. marta 1947. godine u Jagnjilu, kod Mladenovca. Završio je srednju mašinsko tehničku školu u Mladenovcu, a zatim i Fakultet političkih nauka u Beogradu.
 
Novinarstvom je počeo da se bavi 1969. godine. Objavljivao je tekstove u listovima "Jež", "Rad", sarađivao sa Radio Jasenicom. Početkom 70-ih godina 20. veka počinje saradnju sa Radio Beogradom "202". Radio je u Informativno-političkoj redakciji. Njegovi napisi objavljivani su u informativnim emisija Prvog i Drugog programa Radio Beograda.
 
Sredinom 90-tih godina prelazi u Savezno ministarstvo za informisanje. Posle Ministarstva radi u TV Politika, a zatim postaje glavni i odgovorni urednik Radio Politike.
 
Jedan period svog radnog veka proveo je u Njujorku, Moskvi, Pragu, Gracu.
 
Glišić je bio odgovorni urednik izdanja "100 godina - 100 strana Politike (1904-2004)" Fonda Ribnikar.
 
Član Udruženja novinara Srbije bio je od 1974. godine. Glišić je preminuo u Kotoru, 2. jula 2021. godine. Biće sahranjen danas na beogradskom groblju Lešće u 13.30 sati.

Teme

smrt

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija