Suprug ministarke pravde na čelu veća koje je na slobodu pustilo ubicu Brisa Tatona

Rastko Popović, suprug ministarke pravde Maje Popović, predsedavao je većem Apelacionog suda koje je na slobodu pustilo Đorđa Prelića, osuđenog za ubistvo Brisa Tatona.
Kako piše portal nova.rs, navijač Partizana Đorđe Prelić nedavno je pušten iz zatvora, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu uvažio njegov zahtev za izlazak na uslovnu slobodu, jer je odlušio dve trećine kazne.
 
Prelić je u vreme ubistva navijača francuskog Tuluza bio vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, koja se poslednjih meseci pominje kao naslednik grupe uhapšenog Veljka Belivuka, a koji je južnom tribinom u Humskoj gospodario više od sedam godina
 
Prevremeni otpust Prelića iznenadio je srpsku javnost, posebno što je čak četiri godine nakon Tatonovog ubistva bio jedan od najtraženijih begunaca sa Interpolove poternice, zbog čega mu je najpre suđeno u odsustvu. Poznato je da sudije ne gledaju blagonakolno i ne puštaju olako na uslovnu slobodu zatvorenike koji su bili u bekstvu, što je donekle i potvrdio Viši sud svojom odlukom da ga zadrži u zatvoru. 
 
Žalbu mu je pak uvažio Apelacioni sud i pustio ga na slobodu, a zanimljivo je da je predsednik veća sudija koje je donelo tu odluku sudija Rastko Popović, suprug aktuelne ministarke pravde Maje Popović. Šta je sudija Popović uvažio od onoga što njegove kolege iz Višeg suda prethodno nisu zasad, nije poznato, piše nova.rs.
 
Istraživački novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić kazao je prethodno da puštanje Prelića na uslovnu slobodu nije jedina odluka pravosudnih organa koja je nedavno doneta u njegovu korist.
 
"Više tužilaštvo u Beogradu je 17. juna 2021. posle skoro 12 godina odustalo od krivičnog gonjenja Prelića, ali i njegovih saboraca iz Alkatraza Aleksandra Vavića i Vladimira Maljkovića, optuženih za nasilničko ponašanje na utakmici Partizan-Hajduk i napad na pripadnike Žandarmerije", kazao je Cvijić.
 
On je naveo i da je žalbu koju je usvojio Apelacioni sud pisao advokat Nemanja Vasiljević, koji je radio u kancelariji nekadašnjeg šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Đorđevića, a sa kojim je takođe radila i advokatica Vesna Lončar, supruga ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
  • advokat

    10.07.2021 09:01
    Zamislite da ste Francuz
    Zamislite kako ovo izgleda u Francuskoj? Zamislite kako se oseća porodica Brisa Tatona (žrtve)?
    Zamislite kakvu bi kaznu zatvora dobili francuski državljani u Francuskoj, da su ubili navijača iz drugog fudbalskog kluba?
  • //

    10.07.2021 08:42
    Mada ne komentarišem kako neko izgleda...
    Ovaj put se evo jedva suzdržavam.
  • Smrdijestina

    10.07.2021 08:31
    Ocekivali ste drugacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.