Brnabić: U Prištini su ideološki fanatici koje jedino interesuje da priznamo Kosovo

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da dijalog sa Prištinom "nikad nije bio teži" jer su tamo ljudi sa "nula pragmatizma", njih samo interesuje da priznamo tu "takozvanu državu Kosovo".
Brnabić: U Prištini su ideološki fanatici koje jedino interesuje da priznamo Kosovo
Foto: 021.rs
"Ali mi moramo da budemo za stolom, u dijalogu. U Prištini su ideološki fanatici koji ne žele da razgovaraju", rekla je Brnabić za TV Prva.
 
Ona je navela da Priština "pravi užasnu situaciju" u regionu i blokira sporazume, nanoseći time šetu i Albancima na Kosovu.
 
Brnabić je naglasila da su i "predstavnici sa Zapada", tokom više susreta gde su se sreli sa Aljbinom Kurtijem uverili da je sa njim "nemoguće razgovarati".
 
Kako je naglasila, sve je više napada na Srbe na Kosovu, koji su sve "brutalniji", o čemu je Beograd skrenuo pažnju međunarodnoj zajednici.
 
Ona se nada da su Srbi više bezbedni ako je međunarodnoj zajednici sve jasnije šta se tačno dešava na Kosovu i kakvi su predstavnici Prištine.
 
"Predsednik (Srbije) Aleksandar Vučić je podvukao crvene linije za nas i poručio - 'nemojte da se igrate sa tim'. To je trenutak kad Srbija mora ozbiljno da reaguje. Mislim da svi znaju koje su i nema potrebe da ih ponavljam. Zna ih NATO, KFOR, zna međunarodna zajednica", naglasila je Brnabić.
  • Dzo

    11.07.2021 12:50
    A zašto bi oni nešto popuštali Srbiji, tretirali smo ih uvek kao zivotinje i to nam se vratilo.
  • DonJuan

    11.07.2021 12:41
    Bas mi je drago sto ste naisli na sebi ravne.
  • čaglupa

    11.07.2021 12:34
    A koja im je to ideologija oko koje su fanatični, ne reče Fikus koji šeta?
    I, zamisli, proglasili su svoju državu i hoće da je drugi priznaju! Vau, kakvo iznenađenje! Da li je Fikus možda očekivala da će se razgovarati o tome koji je najbolji način za navodnjavanje plantaža dinja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.