Od sutra pojačane kontrole inspekcije zbog kršenja mera, "angažuju se svi kapaciteti"

Od sutra će biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije, poručio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.
Od sutra pojačane kontrole inspekcije zbog kršenja mera, "angažuju se svi kapaciteti"
Foto: 021.rs
Kako je rekao na RTS-u, inspekcija je na terenu svih ovih dana.
 
"Nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera. Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja meseca, 50 odsto manje prekršajnih naloga je izrečeno. U toku juna je bilo 11 zabrana", rekao je Stamenković.
 
Prema njegovim rečima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.
 
"Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida 19", kazao je Stamenković.
 
Napominje da su ekipe prisutne i dodaje da mnogi inspektori nisu koristili nijedan dan godišnjeg odmora godinu dana.  
 
"Apsolutno će biti angažovanje maksimalno svih raspoloživih resursa i kapaciteta. To znači prepoznavanje rizika. Sanitarna inspekcija vrši inspekciju bazena, česama, centralnih vodovoda, vrtića, predškolskih ustanova i kolektivne ishrane. Već smo izrekli nekoliko zabrana. Od sutra prepoznavajući rizike usmerićemo ponovo ciljane kontrole", kazao je Stamenković.
 
U poslednja 24 sata u Srbiji je zabeleženo 77 novih slučajeva zaraze kovidom, a preminule su tri osobe. Šestoro pacijenata u teškom stanju nalazi se na respiratorima.
  • Бојан

    13.07.2021 09:38
    Браво
    @Zika Браво за њих, нису им још хвала Богу испрали мозак.
  • Бојан

    13.07.2021 09:34
    Маска
    @Novosađanka Шта ће им маске када не штите од вируса? Не штите ни вакцине а камоли маске.
  • Brunova mama

    12.07.2021 13:27
    U ovoj tzv. zemlji se sve radi "od sutra".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.