Više od 2.000 zaposlenih u čačanskoj Slobodi se vratilo na posao

Mesec dana nakon dva akcidenta koja su se dogodila u vojnoj kompaniji "Sloboda" u Čačku, svih 2.000 zaposlenih od danas je na svojim radnim mestima, javlja Rina.
Više od 2.000 zaposlenih u čačanskoj Slobodi se vratilo na posao
Foto: Youtube (Televizija Galaksija 32, Screenshot)

Među onima koji su se danas vratili na posao je i 410 radnika u pogonima pirotehnike. Nakon što su demineri iz Remontno-tehničkog zavoda očistili i bezbedili teren, stekli su se uslovi da proizvodnja ponovo počne, prenosi Euronews.

"Demineri su deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini Slobode, pa bih apelovao na građane koji žive u blizini kompanije da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe", izjavio je za Rinu Draško Milovanković predsednik Sindikata radnika vojne fabrike Sloboda.
 
On je dodao da su akcidenti kao i zaustavljanje proizvodnje u Slobodi predstavljali veliki stres i za radnike.
 
"Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor", istakao je Milovanković.
 
Kompaniju "Sloboda" u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana.
 
Tom prilikom naneta je ogromna materijalna šteta ovom preduzeću, ali i objektima u neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše su povređena tri radnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija