Suđenje huliganima za nerede u Beton hali zakazano za kraj jula

Početak suđenja desetorici optuženih za nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule Crvene zvezde, zakazan je za kraj jula.
Suđenje huliganima za nerede u Beton hali zakazano za kraj jula
Foto: 021.rs
Suđenje je zakazano za 27. jul u 10 sati u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, rekla je portparolka suda Bojana Stanković. Svi optuženi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje i brane se sa slobode, pošto im je pritvor ukinut nakon podizanja optužnice 10. juna.
 
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu traži da se svi optuženi proglase krivima i da sud osudi jednog optuženog na godinu i po dana zatvora, a preostale na godinu dana zatvora.
 
Oni su optuženi jer su u grupi i zajedno sa više NN lica 22. maja nakon proslave šampionske titule FK Crvena zvezda kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača ušli u baštu restorana "Lafajet" u kome se nalazilo oko 400 gostiju, oko 250 u samoj bašti, gde su "drskim i bezobzirnim ponašanjem izazvali strah i ozbiljne posledice po spokojstvo velikog broja prisutnih gostiju i zaposlenih radnika restorana", navodi tužilaštvo.
 
Tu su, kako dodaje tužilaštvo, uz buku i viku uzimali čaše i flaše sa stolova i razbijali ih o pod, prevrtali i lomili inventar, stolove i stolice, što su činili i u pravcu gostiju i zaposlenih, usled čega je nastao metež među gostima koji su u strahu i u trku napuštali baštu restorana i tražeći zaklon bežali u zatvoreni deo i kuhinju restorana, plašeći se za svoju bezbednost.
 
Neki od njih su bili povređeni, sa posekotinama.
 
Neposredno nakon ovog događaja, policija je uhapsila 109 punoletnih osoba koje su pravile nerede na Savskom šetalištu. Ovih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv 99 je pokrenut prekršajni postupak zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.
  • Novo naselje fkv

    12.07.2021 20:02
    Ništa od toga...
    Beli medvedi, Vođina paravojska.
  • bitnije

    12.07.2021 15:37
    Bitnije od prvog ročišta je koliko puta i pod kojim izgovorom će biti odloženo.
    I koliko vremena treba da predmet zastari.

    Najgori prolaze bez ikakve kazne.
    Režim time pokazuje da može šta hoće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.