Osnovci oboleli od korone nakon povratka sa ekskurzije

Osmoro osnovaca i četvoro zaposlenih u jednoj aleksinačkoj školi zaraženo je korona virusom, potvrđeno je nakon njihovog povratka sa dvodnevne ekskurzije, javlja RTS.
Osnovci oboleli od korone nakon povratka sa ekskurzije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Direktor Doma zdravlja u Aleksincu Rodoljub Živadinović rekao je da se mnoga deca nisu odmah javila jer su mislila da imaju blažu prehladu.
 
Kovid-19 najpre je potvrđen kod jednog učenika, a Dom zdravlja pozvao je svu decu koja imaju bilo kakve simtome, pa i najblaže, da se jave lekaru.
 
On je poručio da deca koja nemaju simptome treba da ostanu u karantinu.
 
"Nije sigurno da su se deca zarazila na ekskurziji, jer joj je prethodilo i drugarsko veče, ali je ekskurzija pogodno mesto za širenje virusa. Zbog toga bi i ukućani dece koja su bila na ekskurziji trebalo da se u naredne dve-tri nedelje uzdrže od daljih kontakata", naveo je Živadinović.
  • sandra

    13.07.2021 12:42
    ekskurzija
    Ako nije bila dozvoljena redovna školska nastava nije smelo da se dozvoli ni ekskurzija!
    Roditelji zašto ste pustili dete u doba epidemije!
    Nastavnici zašto ste organizovali ekskurzije kad nije bila dozvoljena ni redovna nastava!
    Ali to verovatno nije ni ekskurzija nego organizovano od strane prosvetnih radnika van radnog vremena.
  • Ilija

    13.07.2021 10:19
    Jad i beda
    Pozeljnije bi bilo zabraniti ekskurzije a povecat plate prosveti da ne moraju ciganisati te organizovati svoje dopunske prihode od ekskurzija..Sto se vakcina tiče ko brani da se vakciniše.. Niko..To što ova bahata vlast tera ljude po pretnji otkaza da primaju iste je veći problem od šuplje i vakcinacije..
  • Ana

    13.07.2021 09:49
    Karantin
    "da se suzdrze od kontakta" ne znaci nista! Da to ljudi imaju svesti I savesti ne bi isli na ekskurziju odnosno slali decu na ekskurziju. Drugo, poslodavac ne poznaje taj termin I roditelj TJ cela porodica Treba da je u karantinu inace ce ga poslodavac terati da dolazi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.