Postignut načelni dogovor: Treća doza vakcine za one čiji je imunitet ugrožen

U Srbiji će najverovatnije biti uvedena treća doza vakcine protiv koronavirusa, a preporuke građanima biće saopštene do 1. avgusta, piše dnevni list Politika.
Postignut načelni dogovor: Treća doza vakcine za one čiji je imunitet ugrožen
Foto: 021.rs
Po navodima lista, Nacionalno telo za imunizaciju postiglo je načelni dogovor o davanju još jedne doze cepiva vakcinisanim građanima i to onima kojima je ugrožen imunitet zbog drugih oboljenja.
 
To se prvenstveno odnosi na osobe sa autoimunim bolestima, one koji su na nekoj terapiji koja suprimira imunski odgovor, kao i na pacijente sa transplantiranim organima.
 
Dodatna doza vakcine biće preporučena i starijima od 80 godina koji imaju neko oboljenje, kao i nešto mlađim građanima koji imaju neko kardiovaskularno oboljenje, a nemaju antitela.
 
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će verovatno u utorak biti održana sednica Kriznog štaba za borbu protiv kovid-19, jer su lekari veoma zabrinuti i ponovila apel mladima da se vakcinišu.
  • Vaaa

    13.07.2021 14:19
    @ Zbunjena
    Dušo, Midol i Cardiopirin su istog sastava, i jedan i drugi su acetilsalicilna kiselina. Nema dodirnih tačaka sa vakcinacijom to što si napisala.
    Evo, ja sam prve dve doze dobila Fajzera, i pristajem na neku drugu, jer vakcina NIJE lek koji menjam. Svi kojima nedostaje edukacije (na prvom mestu one iz osnovne škole) bi se samo svađali oko stvari koje ne mogu da shvate jer nemaju ni osnovno znanje.
  • Shin Sekai

    13.07.2021 13:54
    @Kvile
    Pa opet kvazinauka vodi drzavu. Umesto da se SVIMA omoguce treca doza, pa da nema nepotrebnog nagadjanja ko ima imunitet, a ko ne.
  • burekjesamosamesom

    13.07.2021 13:39
    Naravno da ne sme da se uvede obavezna vakcinacija, ali nevakcinisane ne treba nigde puštati bez pcr testa (o svom trošku naravno). Tako niko nije ugrožen i svi srećni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.