Kosovski institut: Analiza pokazala da voda u Dečanima nije zatrovana

Mikrobiološke analize uzoraka u slučaju trovanja stanovnika opštine Dečani su negativne, potvrdila je Adnora Nurboja iz kosovskog Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZK).
Kosovski institut: Analiza pokazala da voda u Dečanima nije zatrovana
Foto: Pixabay
To znači da voda u ovoj opštini nije zatrovana, objavio je portal KoSSev citirajući izjavu Nurboje za TV Klan Kosova.
 
Nurboja je najavila da će, uprkos ovim rezultatima, narednih dana uzorci ponovo biti uzeti na testiranje.
 
Analize su, kako podseća KoSSev, rađene u mikrobiološkim laboratorijama NIJZK, kako bi se utvrdilo da li je ovaj slučaj povezan sa kontaminacijom.
 
Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj je sinoć, nakon sastanka sa Štabom za upravljanje vanrednim situacijama i u skladu sa preporukama kosovskog instituta za javno zdravlje, saopštio da u ovoj opštini od utorka funkcioniše vodosnadbevanje.
 
On je, međutim, apelovao na građane da vodu koriste samo za sanitarne potrebe i da se voda za potrebe domaćinstva preporučuje za upotrebu tek nakon što se prokuva.
 
Na teritoriji opštine Dečani na snazi je odluka o vanrednom stanju, koja je doneta nakon što je, prema informacijama iz medija, oko 900 građana Dečana zatražilo pomoć zbog sumnje na trovanje vodom, podseća KoSSev.
  • telegrafi

    14.07.2021 12:44
    Vec ima tih koji u komentarima na albanskom izmisljaju i krive manastir da ih je otrovao...pitanje je da li ce i koliko ih ovo opametiti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija