Zaštitnik građana: LGBTI osobama omogućeno da budu donori jajnih ćelija i embriona

Zaštitnik građana Zoran Pašalić saopštio je danas da je Ministarstvo zdravlja omogućilo pripadnicima LGBTI zajednice da budu donori jajnih ćelija i embriona.
Zaštitnik građana: LGBTI osobama omogućeno da budu donori jajnih ćelija i embriona
Foto: Pixabay
Kako je navedeno, Ministarstvo zdravlja je, nakon sugestije Zaštitnika građana, napravilo izmene Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima i načinu izbora, testiranja i procene davaoca reproduktivnih ćelija i embriona.
 
"Zaštitnik građana je sredinom 2019. godine od Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja zatražio izjašnjenje u vezi sa ovim pravilnikom, kojim LGBTI osobama nije bilo omogućemo da budu davaoci reproduktivnih ćelija i embriona", saopšteno je.

Teme

lgbt
  • //

    15.07.2021 08:27
    A kako su tačno znali ko je pripadnik ove populacije, a ko nije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija