FOTO, VIDEO: Srušila se zgrada na Vračaru, stanari u hotelu, krivična prijava protiv investitora

Zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu, na beogradskoj opštini Vračar, evakuisani su svi stanari.
FOTO, VIDEO: Srušila se zgrada na Vračaru, stanari u hotelu, krivična prijava protiv investitora
Foto: FoNet
Stanari veruju da se zgrada urušila zbog radova na gradilištu u blizini, gde se već oko mesec dana kopa temelj za stambeni objekat.  
 
Stanari sa kojima je RTS kontaktirao kažu da već duže vreme upozoravaju na opasnost od urušavanja zgrade jer je prethodnih dana dolazilo do pucanja pločica i zidova.
 
Kako je rečeno za RTS, zgrada nije potpuno srušena, već deo stana u prizemlju, ali iz bezbednosnih razloga svi stanari, koji su se zatekli u stanovima su evakuisani. 
 
U MUP-u je RTS-u potvrđeno da su svi stanari na bezbednom, kao i da nema povređenih.
 
Do urušavanja je došlo oko 11 časova. 
 
 
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da će za četiri od šest porodica koje stanuju u toj zgradi biti obezbeđen smeštaj u nekom od beogradskih hotela.
 
Vesić je rekao da je Inspekcija zabranila korišćenje te zgrade, a da će smeštaj za stanare obezbediti opština Vračar i Centar za socijalni rad.
 
Građevinska inspekcija će utvrditi ko je odgovoran za urušavanje zgrade, kazao je Vesić i dodao da je uzrok urušavanju to što su, kako kaže, kopali jamu.
 
 
"Očigledno investitor koji je počeo da gradi zgradu pored urušene nije dobro uradio zaštitu, odnosno nije imao dobar projekat statike", dodao je Vesić.
 
Vesić je naglasio da ne zna tačno ko je investitor.
 
"Prema prvim informacijama, imali su i građevinsku dozvolu i prijavu radova, ali to ne znači da možete da napravite nekome štetu, tako da će svu štetu morati da sanira o svom trošku investitor, i ti ljudi, naravno će morati da budu obeštećeni“, kazao je Vesić za N1.
 
On je potom dodao da će protiv investitora sutra biti podneta krivična prijava.
 
  • maja

    20.07.2021 07:14
    nadogradnje
    Da li neko zna kvalitetnu nadogradnju u NS?Obidjite nadogradnju na limanu 1
    A3 ne znam koje dao dozvolu za tako nesto.
  • Drum

    19.07.2021 00:19
    Sa snimka ne mogu da ocenim šta je ono što izgleda kao stubovi, skroz oko iskopa, da li su šipovi ostali od starog objekta. Takođe onaj beton što se vidi ispod najlona, da li je to ostatak starog objekta ili je na novo nešto rađeno.

    Ako su ono šipovi, pa samo lud čovek ili onaj ko je fakultet obilazio u širokom luku je mogao ovako nešto da radi. Šipovi da bi nosili moraju biti u zemlji. Takođe onaj beton ispod najlona je dodatno opterećenje na tlo, a kako mi se čini da je i potkopan. Tlo sa snimka mi deluje nekoherentno, pa je jedini način da se ovo kopa, prvo zabiti čelične talpe u tlo, pa onda kopati. Ili ojačati tlo injektiranjem cementnog mleka i paste ili zamrzavanjem tla, samo to investitor koji želi da izvuče maksimalan profit, nikada ne bi hteo da plati.

    Zaključak, bar ovako sa snimka, neki od kolega ili nije znao šta radi ili je radio pod pritiskom gazde i/ili investitora.
  • maki

    18.07.2021 14:06
    stanari u nov stan
    Investitor neka završi zgradu koju pravi, tamo preseli stanare oštećene zgrade, pa neka pravi to što je planirao ali na mestu oštećene zgrade. Borite se za sebe, nemojte ćutati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.