FOTO: Građani protestovali ispred opštine Vračar zbog urušavanja zgrade, traže odgovornost

Protest na kom su okupljeni zatražili odgovornost za urušavanje stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici, održan je danas ispred zgrade opštine Vračar u Beogradu.
FOTO: Građani protestovali ispred opštine Vračar zbog urušavanja zgrade, traže odgovornost
Foto: FoNet/AP
Protestno okupljanje organizovano je u zajedničkoj organizaciji odborničke grupe "Oslobodimo Vračar", udruženja građana "Srce grada", udruženja građana "Udruženje Topolska" i Združenih inicijativa i pokreta.
 
Kako je i najavljeno, stotinak građana okupili su se ispred zgrade opštine na Vračaru, u Njegoševoj 7. Među okupljenima je bio član SDS Konstantin Samofalov, ali i poznati arhitekta Dragoljub Bakić.
 
 
Samofalov je naveo da traže ostavke zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i svih nadležnih iz opštine Vračar, koji su izdali dozvolu za gradnju.
 
"Tražimo od policije, u kojoj ima časnih ljudi, da ne budu sluge ove Srpske napredne stranke (SNS), da ne budu sluge (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića, da ne budu sluge Gorana Vesića, i da hapse odgovorne", rekao je Samofalov.
 
On je dodao i da će se protesti biti organizovani sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.
 
"Čista je slučajnost što niko nije nastradao juče prilikom rušenja. Kada su vlasnici neki fantomi, od takvog javašluka, ne možete ni da očekujete da se ne sruši. Pošto SNS računa da broje poslednju fazu svoje vlasti, pokušavaju da bagerom zgrabe sve što mogu i da pune svoje džepove", smatra Samofalov.
 
Predstavnik SDS-a je takođe okrivio vladajuću partiju da je planirala da organizuje incidente na današnjem skupu.
 
"Zvalo me je više zaposlenih iz opštine Vračar da kažu da se na njih vrši pritisak od strane SNS-a da izađu na ovaj skup sa kontramitingom i veštački izazovu incident, kao što su to napravili u Vrčinu, kada su protestovali građani koji su ostali bez vode", rekao je on.
 
Podsetimo, bager sa gradilišta koje se nalazi pored zgrade u Vidovdanskoj ulici broj 2 potkopao je temelje te zgrade. Posle 30-ak sekundi došlo je do potpunog loma. Čitav jedan stan je uništen, a čini se i da cela zgrada više neće biti upotrebljiva. Stanari su hitno evakuisani. Srećom, niko nije poginuo.
  • Salamander

    17.07.2021 16:21
    sve to namerno rade
    rušenja, vrelo ode, sanacije, zaduživanja... loše rade, skupo naplaćuju, uzmu kredite, a nas zadužuju.
    Nama muka, nima zlato,
    jer im je u vlasti dato.
    Nepismeni muču, riču,
    sve što rade je u kiču.




  • tv pink

    17.07.2021 16:20
    Zlatno doba AV-a
  • Pera

    17.07.2021 16:12
    Sahranjuju bager
    Eno zatrpavaju rupu sa sve bagerom u njoj , kažu nemoguće ga je izvaditi.
    Čuj nemoguće je izvaditi bager , neće da plaćaju troškove vađenja bagera neg im jeftinije da ga ostave u rupi a nadležne baš briga .Sve su to priučeni stručnjaci i šloseri , pa nije bager upao u vulkan neg u rupu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija