RHMZ upozorio na nepogode

Republički hidrometeorološki zavod Srbije je izdao upozorenje na nepogode do ponedeljka - kišu, pljuskove i grmljavinu, a ponegde se očekuje velika količina padavina, grad i olujni vetar.
RHMZ upozorio na nepogode
Foto: 021.rs
U Srbiji će biti oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a od popodneva su mogući jaki pljuskovi s gradom i olujnim vetrom.
 
Najniža temperatura od 16 do 20, a najviša od 27 do 33 stepena.
 
U Beogradu će vreme biti promenljivo, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom popodne i uveče. Najniža temperatura biće 19, a najviša 29 stepeni. Očekivane biometeorološke prilike povolјno će uticati na hronične bolesnike i meteoropate, ali se oprez savetuje osobama sa srčanim tegobama i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući nervoza, pospanost i glavobolјa.
 
AMSS: Oprez u slučaju vremenskih nepogoda
 
Vozače očekuju uglavnom povoljni uslovi za vožnju, ali je broj vozila u prometu povećan i potreban je dodatni oprez u slučaju vremenskih nepogoda, saopštio je Auto moto savez Srbije.
 
Vozačima koje na putu zadesi nevreme, AMSS je preporučio da uspore ili da zaustave vozilo na bezbednom mestu pored puta ili na parkingu. U jeku turističke sezone povećan je broj vozila na autoputevima, ali na stanicama za naplatu putarine jutros nije bilo zadržavanja.
 
Na graničnim prelazima čeka se na putničkim terminalima i to na Kelebiji na ulaz u Srbiju oko sat vremena, a na izlaz iz zemlje na Gradini oko 70 minuta i na Preševu 80 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.