VIDEO: NKPJ i SKOJ održali skup solidarnosti ispred ambasade Kube

Ispred ambasade Kube u Beogradu održan je danas skup solidarnosti aktivista Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine.
Kako su saopštile ove organizacije, oni su "izrazili solidarnost sa tom zemljom koja je suočena sa rušilačkim demonstracijama domaćih reakcionarnih grupa".
 
Navode da je predstavnicima ambasade predato "pismo solidarnosti sa radnim narodom i Komunističkom partijom Kube, koji su suočeni sa uličnim divljanjem reakcionarnih elemenata čiji je cilj rušenje ustavnog poretka te zemlje".
 
"Današnje okupljanje u Beogradu je predstavljalo i čin protesta i revolta zbog najavljenih demonstracija kubanskih emigranata - reakcionara 26. jula ispred ambasade Kube u Srbiji", navodi se u saopštenju.
 
 
Kubanske vlasti potvrdile su da je jedna osoba izgubila život tokom antivladinih demonstracija koje su poslednjih dana potresle zemlju.
 
Kubanski predsednik Migel Dias-Kanel izjavio je juče da SAD "nisu uspele u naporima da unište Kubu", dan nakon što je američki predsednik Džo Bajden rekao da je Kuba "propala država koja ugnjetava svoje građane".
  • Loki

    18.07.2021 08:20
    Slatko
    Drugovi, gde ste kada aktuelna vlast unižava radnika, majku, trudnicu, penzionere? Da. Branite diktatore. To je suština vaše doktrine.
  • @Limanac

    18.07.2021 08:01
    Oni su staljinisti (sad putinisti) , a ne Jugosloveni.
  • Лиманац

    17.07.2021 22:17
    Јадни људи, нико неће да их обавести да се Југославија распала...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.