FOTO, VIDEO: Nevreme u većem delu Srbije

Nakon nekoliko upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zvoda, snažno nevreme, uz pljuskove, grmljavinu, grad i olujni vetar, pogodilo je Srbiju.
FOTO, VIDEO: Nevreme u većem delu Srbije
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na Novi Sad se večeras sručio jak pljusak sa grmljavinom, a kiša je u međuvremenu prestala. Pljuštalo je i u Beogradu.
 
Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17 sati opštinu Blace. Grad veličine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama, preneo je RTS.
 
Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.
 
Snažno nevreme pogodilo je i Kruševac i Pomoravski okrug. 
 
U ivanjičkim selima Vučak i Gleđice obilne podavine pokrenule su klizište na dva mesta, a lokalni putevi su potpuno uništeni.
 
- Uz jaku kišu padao je i grad skoro veličine jajeta, ali čudnog oblika. To su bukvalno bile male ledenice sa neba. Šteta u malinjacima je velika, a ono što smo do sada nabrali ne možemo da odvezemo do kupaca jer nam je oštećen put, pa se plašimo da i to ne propadne. Putevi su potpuno uništeni, pokušavamo sami da očistimo koliko možemo da bi osposobili bar da može proći putničko vozilo - izjavio je za RINU Blagomir Luković iz sela Gleđica.
 
 
Područje Šapca zahvatio je jak pljusak praćen gradom.
 
 
U Trsetniku je padao grad.
 
 
Oko 17 sati u kuću, u svrljiškom naselju Lukavica udario je grom pa je ovaj deo opštine ostao bez struje, javljaju "Južne vesti". Meštani javljaju da povređenih nije bilo.
 
Kažu da je struja nestala odmah nakon udara groma, a da su u jednoj kući gorele instalacije.
  • Imre

    18.07.2021 00:30
    Ko nespava
    Pre 24 h nevreme je stiglo na severozapad Backe,uz neobicnu grmljavini,bez gromova,a sa mnogo sevanja.Ovakva neprestalna grmljavina posledice je horizontalnog trenja pozitivnog i negativnog trenja.Ovi oblaci su niski i u njima se nemoze stvarati led.Neobicna grmljavina,koja vise lici na kotao u kojem kuva voda,ste se odvijalo punih 35 min.Po odlasku grmljvine kisa lepo pada bez velikih pljuskova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija