Danijela Štajnfeld uložila prigovor na rešenje tužilaštva

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila kolegu Branislava Lečića za silovanje, izjavila je da je preko svog advokata uložila prigovor na rešenje tužilaštva koje je odbacilo njene optužbe.
Štajnfeld je za "Danas" izjavila da je prigovor podnet Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.
 
Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula, povodom optužbi Štajnfeld da je Lečić silovao, da "ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti".
 
Štajnfeld je povodom toga izjavila da "tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak", i da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrđuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.
 
Ona je podsetila da je postupak iniciralo tužilaštvo, "posle medijskih objava o filmu 'Zaceli me'".
  • Normalan

    18.07.2021 12:56
    Dijeta
    Jednom sam bio u restoranu i rekao sebi "nemoj jesti kao stoka". Jeo sam kao stoka. Nisam tužio restoran. Kasno je da sad neću kad sam tad hteo.
  • Analiticar

    18.07.2021 12:39
    Ako je silovana,on treba da bide kaznjen po zakonu za silovatelje sto je obaveza pravne drzave.
    Ali on je vec delom kaznjen a da jos nije dokazano,ako je ovo medijsko provlacenje deo sudske kazne za silovatelje moze se prihvatiti.
    Ali ako se dokaze da nije silovatelj onda ne znam kako moze da se resi ovih nekoliko meseci medijskog tretmana kojem je izlozen,jer tesko da ovo moze bez nekih trajnih psihickih ostecenja da prodje.
    Ponavljam ako je silovatelj smesta na robiju,ali ako nije on mora biti obestecen za ovo sto mu se dogadja svakog dana ovih meseci.
    Znaci mora neko odgovarati ili on zbog silovanja da robija ili ona da mu nadoknadi svu stetu koju ima zbog sto ga je ona javno optuzila
  • Vera

    18.07.2021 11:16
    osećaj
    Marko, baš je dobro što se ljudi ne osuđuju po nekom "unutrašnjem osećaju" publike, nego na osnovu verodostojnih dokaza! Možemo samo da zamislimo koliko bi ih platilo glavom Vaše, i drugih (nadamo se da ih nema mnogo) koji bi osuđivali po svojim unutrašnjim osećajima! Naravno, mora se čovek zapitati o kakvoj se ličnosti radi koja tako nešto misli, i još smatra za potrebno da to i objavi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.