Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu

Rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici, Tatjana Adžić Vukićević, izjavila je da u potpunosti podržava da se za zdravstvene radnike uvede obavezna imunizacija.
Direktorka kovid bolnice u Batajnici: Nedopustivo je da zdravstveni radnici neće da se vakcinišu
Foto: Pixabay
Ona je ocenila da je nedopustivo to što neće da se vakcinišu i da je neozbiljno i neodgovorno da neko ko radi u kovid bolnici ne bude vakcinisan.
 
"Zdravstveni radnici hitno moraju da budu vakcinisani. Obavezna vakcinacija je neophodna za medicinare, ali i za sve zaposlene u javnom sektoru, ljude koji rade u bankama, školama, policiji, vojsci", rekla je Vukićević za list Politika.
 
Ona je rekla da je u bolnici kojom rukovodi juče sedela za stolom sa devet medicinskih sestara, njenih bliskih saradnica, a pet nije vakcinisano.
 
"Kad ih pitam zašto se ne vakcinišu, neke kažu da se plaše, neke da će to učiniti kada se vrate s odmora, a ima i onih koje povezuju vakcinaciju sa sterilitetom. Imaju potpuno neopravdane strahove i veruju u budalaštine", navela je Vukićević.
 
Ona je apolovala i na studente medicine da se vakcinišu, ocenivši da student ne može da dođe na vežbe i da radi sa teško bolesnim pacijentima, a da nije primio cepivo.
 
"Oni mogu da budu superprenosioci, da nemaju nekih simptoma, ali da prenose viruse", rekla je Vukićević, dodajući i da srednji medicinski kadar po domovima za stare treba obavezno vakcinisati.
 
Ona je istakla da je neophodno da se poveća broj vakcinisanih i da će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe.
  • @komentator

    18.07.2021 15:58
    ima takvih
    ali nisu u stranci
    dakle nisu upotrevljivi
    sklanjaju ih
    proglasavaju ih za diletante jer se ne slazu sa vodjom
  • Mii

    18.07.2021 15:54
    @komentator
    Ima takvih doktora koji govore o vakcinama, ali vi uporno ne vidite ili se pravite ludi da ih ne vidite. Dekanica medicinskog fakulteta u Novom Sadu, npr je držala predavanje o vakcinama kada je počela imunizacija, ali to nema velik doseg, velik doseg imaju razni polustručnjaci i beskonačno glupih teorija zavera.
  • Saša

    18.07.2021 15:23
    @komentator
    Najbolji komentar koji sam ikad pročitao od kako se mogu ostavljati komentari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.