U Francuskoj student generacije, u Srbiji hapšen na protestu

Bogdan Raonić (21) mladić iz Kragujevca, vanserijski talenat za fiziku i matematiku, diplomirao je kao student generacije na prestižnom Fakultetu politehničkih nauka u Parizu.
U Francuskoj student generacije, u Srbiji hapšen na protestu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Nasuprot uspehu u inostranstvu, ovaj student, kojim bi Srbija trebalo da se ponosi, u svom rodnom gradu doživeo je hapšenje tokom prošlogodišnjih protesta. Bogdan je 48 sati proveo u pritvoru, jer se sa još nekoliko drugara našao u blizini mesta na kome je policija jurila demonstrante, piše nova.rs.
 
Odličan student, stipendista Vlade Francuske, đak generacije u Matematičkoj gimnaziji, osvajač brojnih nagrada na matematičkim takmičenjima, Bogdan Raonić je diplomirao na prestižnom École Polytechnique u Parizu.
 
Diplomu kojom je proglašen za studenta generacije na smeru matematika i fizika, objavio je na svom Tviter nalogu uz reči da ne može da opiše koliko je srećan zbog toga.
 
Hapšenje mladog studenta prošle godine odjeknulo je u svim medijima, ali njegovi roditelji ni do danas nisu saznali da li je to "završena priča".
 
"Mi nikada nikakav zvaničan dokument nismo dobili posle Bogdanovog puštanja iz pritvora. Pušten je bez papira, bez ičega, kao da se te dve noći nikada nisu ni dogodile. Ne znamo uopšte kakav je epilog. Mladići koji su bili uhapšeni zajedno sa njim nedavno su dobili poziv da daju svoje izjave, ali Bogdanu ništa nije stiglo. Ja se samo nadam da je to završena priča", rekla je za portal nova.rs njegova majka Nataša.
 
Navodi da je Bogdan dobio punu stipendiju za master studije Primenjene matematike na Univerzitetu ETH u Cirihu, gde će ujedno i raditi sa uglednim predavačima i profesorima.
  • Mastodont

    21.07.2021 17:41
    @Dobrivoje
    Kao prvo, dečko nije učestvovao u protestima. Kao drugo, zašto u Francuskoj ne bi smelo da se protestvuje? Pa nije to vuko*ebina iz koje si ti došao.
  • Ana

    20.07.2021 11:08
    Bože hvala ti što više ne živim u Srbiji!
  • 1 od 2 miliona

    20.07.2021 10:53
    A hapsili ga panduri sa kupljenom diplomom .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.