Krivična prijava protiv vlasnika firme zbog pomora ribe u Kolubari

Policijska stanica u Mionici je podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika firme zbog pomora ribe u Kolubari.
Krivična prijava protiv vlasnika firme zbog pomora ribe u Kolubari
Foto: Pixabay
Njemu se stavlja na teret postojanje sumnje da je ispuštanjem otpadnih voda sa farme i to direktno u rečno korito Kolubare u mioničkom selu Radobić, izvršio krivično delo zagađenje životne sredine, po članu 260 Krivičnog zakonika, na način da je time prouzrokovao uništenje životinjskog sveta velikih razmera, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Mionici.
 
U saopštenju stoji i to da će tužilaštvo u Mionici nastojati da u kratkom roku preduzme sve dokazne radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti prijavljenog ili eventualno nekog drugog lica.
 
Podsetimo, krajem prošle nedelje potrovane su ogromne količine ribe u reci Kolubari, nizvodno od Divaca prema Slovcu. Sumnja se da je uzrok pomora ribe otpadne vode iz jedne farme u selu Radobić.
 
Ognjen Krnetić, ribočuvar ribarskog područja Kolubara i Sava, kojim upravlja firma Cassini fishing iz Arilja, rekao je tada da su odmah pozvali policiju, obavešteno je Javno tužilaštvo u Mionici, kao i sve nadležne inspekcije - ekološka i vodna, dok je Agencija za zaštitu životne sredine uzela na analizu uzorke vode sa mesta gde su ispuštene štetne materije.
  • micA

    20.07.2021 22:24
    ....
    ....toliko o tome....ruka ruku mije
  • zoran

    20.07.2021 21:34
    VINCA
    https://www.politika.rs/scc/clanak/483762/Bespravna-gradnja-na-arheoloskom-nalazistu-u-Vinci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija