Skupština danas o izboru Zagorke Dolovac, dobila ocenu "naročito se ističe"

Poslanici Skupštine Srbije počeće danas Deveto vanredno zasedanje na kojem je sedma tačka dnevnog reda predlog odluke o izboru republičkog javnog tužioca.
Za tu funkciju ponovo je predložena Zagorka Dolovac kao jedini kandidat, a Komisija za ocenu stručnosti i osposobljenosti kandidata dala joj je ocenu "naročito se ističe".
 
U obrazloženju predlagača piše da je Zagorka Dolovac, "obavljajući funkciju Republičkog javnog tužioca, uložila maksimalan napor da obezbedi efikasno i uspešno postupanje javnog tužilaštva" i da je radila "u cilju obezbeđenja vladavine prava".
 
Zagorka Dolovac je republička javna tužiteljka već 12 godina, a trebalo bi da bude izabrana na još šest godina.
 
Na dnevnom redu sednice Skupštine biće i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sudijama kao i Predlog zakona o dopuni Zakona o Visokom savetu sudstva.
 
Na dnevnom redu će biti i Predlog odluke o izboru predsednika sudova i Lista kandidata za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) što su Božidar Zečević i Stanko Crnobrnja - na predlog Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora.
 
Poslanici će razmatrati Predlog zakona o popisu poljoprivrede 2023, Predlog zakona o utvrđivanju finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije COVID-19 i Predlog zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora COVID-19 podrška Vladi Srbije za mala i srednja preduzeća i preduzeća srednje tržišne kapitalizacije.
 
Na dnevnom redu je i Memorandum o razumevanju ministarstava spoljnih poslova Srbije i Italije o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i administrativno-tehničkog osoblja.
  • Nebojša

    21.07.2021 17:30
    Narocito se istice
    Ovo je floskula u sistemu pravosudja uopste.
    Zagorka Dolovac se naricito istice jer:
    JE 2012 odrzala sastanak i dogovoreno da sve tuzbe za privatizacije padnu na sudu
    Jer ni jednom nije reagovala po sluzbenoj duznost
    Jer cuti kao zalivena na sve vidove pljacke
    Jer cuti na antidrzavno i antiustavno delovanje
    Jer se kao licni kadar Pajtica prebacila u licni kadar Vucica
    Jer je cutala za sve afere i nikada se oglasila nije
    ONA JE SVE SEM TUZILAC, A NAROCITO SE ISTICE U NOJEVANJU, TU JE SVETSKI SAMPION.
  • Kać

    21.07.2021 12:39
    Sprdnja sa strukom i narodom.
  • Joki

    21.07.2021 12:16
    Prave nas budalama
    Vllast je izglasa, a onda se kokano zale kako ona radi. Ona super radi za vlast. Nijednog kriminalca nije osudila. Zena je ikona Zlatnog Doba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija