VIDEO: Vanredna situacija u Ćupriji i Gadžinom Hanu zbog poplava, voda odnela puteve i mostove

Na teritoriji opštine Ćuprija zbog poplava je proglašena vanredna situacija, a vanredno je i u delu teritorije opštine Gadžin Han, gde su bujice odnele puteve i mostove.
Nevreme je nanelo veliku štetu poljoprivrednim kulturama. U nevremenu širom zemlje je najviše stradalo voće, a mnogi poljoprivrednici ostali su bez ovogodišnjeg roda. Oštećeni su i brojni putevi, mostovi.
 
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gadžin Han, Slaviša Ivković, kaže za RTS da su bujične vode odnele ulice i prilaze selima i mahalama. Deo sela Veliki Vrtop je odsečen od sveta, a prema Ivkovićevim rečima, meštani su ugroženi pošto putnički saobraćaj ne funkcioniše, pa ne može da priđe ni Hitna pomoć.
 
Ivković navodi da je počela izgradnja alternativnog puta kako bi ljudi koliko-toliko normalno živeli dok se ne sanira most. Pozvao je republičke institucije da pomognu u sanaciji mosta u Velikom Vrtopu, jer lokalna samouprava nema dovoljno sredstava.
 
"Izvorišta nisu zamućena, pijaća vode je u redu i njena ispravnost se stalno prati", kaže Ivković.
 
Vanredna situacija proglašena je i u Ćupriji, a zbog padavina je bilo problema u selima pod Golijom gde su bujični potoci uništili puteve. Neka sela su odsečena od sveta.
 
Posledice nevremena još se utvrđuju. Žitelji tog kraja kažu da su izgubili rod maline i za narednu godinu.
 
  • Zoran

    21.07.2021 17:47
    Očekivano
    Tako biva kad se u Beogradu prave planovi, prema finansijskoj "moći" a ne prema potrebama terena. Vojvodina i BG imaju duplo veće naknade za odvodnjavanje.
  • Hidra

    21.07.2021 13:36
    @Mad Hater, meteorolog je rekao da u ovom momentu ne očekuje ponavljanje situacije kakva je bila 2014. Naravno da se jednom može ponoviti. Posledice bi, pri istim hidrološkim uslovima, za najugroženije područje, bile još gore. Mnogo gore. Mogu se dogovditi i znatno veće poplave. Nema gornje granice. U vezi sa ovom poplavom u Ćupriji, kada prozivate ovog meteorologa, izjavio je i "S obilnim padavinama u kratkom vremenskom periodu postoji opasnost od bujičnih poplava u planinskim predelima, dodao je."
  • Mad Hatter

    21.07.2021 12:39
    "Meteorolog Goran Mihajlović izjavio je danas da "nije realno" da se u Srbiji ponove poplave iz 2014. godine"

    Aha, svasta nije realno u srbiji pa se desava. Ovo sto se desava u Cupriji je samo blaga opomena sta nam sledi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.