Nagrada za feljton "Pera Todorović" novinaru Dragoljubu Stevanoviću

Nagrada "Pera Todorović", koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za feljton, uručena je danas novinaru Politike Dragoljubu Stevanoviću.
Nagrada za feljton "Pera Todorović" novinaru Dragoljubu Stevanoviću
Foto: Pixabay
Nagradu je u Novinarskoj kući u Vodicama kraj Smederevske Palanke, rodnom mestu Pere Todorovića, uručila članica žirija i Uprave UNS Olivera Kovačević.
 
"Vaš feljton "Ivan Vdović VD i 40 godina od novog talasa" nijansama se izdvojio i žiri je odlučio da ga nagradi", rekla je Kovačević.
 
"Novinari su sjajni pisci. Najteže je napisati jednostavnu rečenicu i tekst koji je lako razumljiv. Nivo pismenosti, zanimljivosti, način na koji ste obradili temu je nagrađen", dodala je ona.
 
Stevanović se zahvalio na priznanju i na tome što je prepoznao feljton kao novinarski žanr vredan posebne nagrade.
 
"Na taj način UNS podstiče način pisanja koji je publicistički. Feljton miri popularan i zabavan način pisanja koji kroz priču uspeva da rasvetli neku društvenu temu. Dok sam pisao ovaj feljton vodio sam se onim što je Vdović govorio dok je stvarao muziku sa Kojom i Milanom Mladenovićem: `Sve što smo radili da bi se pravili pametni nije uspelo. Sve što smo radili iz srca, sve nam je uspelo`", ispričao je Stevanović, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija