VIDEO: Predata peticija sa 27.000 potpisa protiv Zagorke Dolovac

Peticija sa 27.343 potpisa podrške zahtevu da Zagorka Dolovac ne bude izabrana na još jedan mandat za republičkog tužioca predata je Skupštini Srbije koja danas odlučuje o tom imenovanju.
Kako je navedeno prilikom predaje peticije, to je učinjeno jer je Srbiji potreban samostalni a ne politički poslušan tužilac.
 
Predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović izjavio je ispred zgrade parlamenta da je Dolovac bila "sluga i prethodne političke garniture", navodeći da se pokazalo da poslanici najproblematičnije odluke donose tokom leta po hitnom postupku kao što se i sada dešava.
 
"Oni se stide svojih odluka, znaju da nešto nije u redu. Ti ljudi su najgore pričali o reformi pravosuđa u kojoj je Dolovac sramotno saučestvovala dok su njene kolege stradale", rekao je Manojlović.
 
Takođe je precizirao da je peticija namenjena predsedniku Skupštine Ivici Dačiću i predsedniku Odbora za pravosuđe Vladimiru Đukanoviću, ali da je svestan da je minimalna mogućnost da se zaustavi izbor Dolovac.
 
Međutim, kako je naglasio, ovim se poručuje da će građani pomno pratiti rad tužilaštva, kao u slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića koji je izašao iz zatvora pod pritiskom javnosti.
 
"Želimo takvo tužilaštvo da predsednik države ne može da iznosti dokaze iz istrage i tako je ugrožava. Takodje, da se postupci ne pokreću tek kad oni koji su odsecali glave dodju u sukob sa svojim političkim mentorima", naglasio je Manojlović.
 
Uoči predaje potpisa peticije, pred zgradom Skupštine je istaknut transparent sa slikom fikusa i Dolovac.
 
Peticija "Stop hitnom izboru Zagorke Dolovac", za koju su potpisi prikupljeni onlajn, pokrenuta je na platformi Kreni - Promeni.
 
  • neverovatno

    22.07.2021 18:51
    Na vest o povezivanju NS-a sa Istočnim Sarajevom desetine komentara i to sa promašenom temom - komentarišu o LSV umesto o toj suludoj ideji.

    A na vest da će uprkos 27.000+ potpisa ova polupostojeća osoba koja je glavni krivac za sunovrat države i to što nismo pravna država... gde su komentari?

    Mnogima bitnije da se bave LSV-om koja nikad nije imala neki uticaj i snosila odgovornost nego da se bave ovim osnovnim uzrokom svih naših problema.

    Zato nam je tako - jako lako vam se skrene pažnja sa glavnih problema.
  • BOBA

    22.07.2021 15:06
    Rijaliti
    Šta je 27000 prema par miliona. RADITE nešto i ne trošite vreme na gluposti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija