Počinje kampanja promocije vakcinacije i na jezicima nacionalnih manjina

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i nacionalni saveti nacionalnih manjina napravili su spotove, flajere i audio džinglove na jezicima nacionalnih manjina kako bi promovisali vakcinaciju.
Počinje kampanja promocije vakcinacije i na jezicima nacionalnih manjina
Foto: FoNet (Božana Pavlica)
U projektu učestvuje i Nemačka agencija za ravojnu saradnju (GIZ).
 
Ministarka za ljudska i manjinska prava, Gordana Čomić, rekla je da su odlučili da se obrate informativnom upozoravajućom porukom o vakcinaciji, koja je razumljiva građanima.
 
"Svedoci smo gluposti i lažnih vesti. Glupost nije nezakonita i popularna je širom sveta, a ovom kampanjom želimo da se obratimo svima na njihovim jezicima", poručila je Čomić.
 
Materijal je napravljen na 19 jezika za 23 zajednice.
 
Predsednik Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, Borče Veličkovski, rekao je da ove poruke treba da budu upućene prema milion ljudi u Srbiji koji su pripadnici nacionalnih manjina i da svako na svom jeziku treba da dobije informacije.
 
"Želim da pozovem sve pripadnike nacionalnih manjina od Subotice do Vranja da se odazovu na naš poziv", poručio je Veličkovski.
 
Čomić je rekla da je romska zajednica bila predmet posebne kampanje od marta i da su organizovane mobilne ekipe za vakcinaciju koje su išle u naselja u kojima žive Romi. 
  • Nena

    22.07.2021 15:52
    Savet
    Ko sebe poštuje, biće protiv ideja G. ČOMIĆ.
  • Paraskeva

    22.07.2021 15:09
    Ova žena se pojavila kao osoba nadležna za nešto, dugo je birala šta bi to bilo a da se nipošto ne zameri vlasti, i na kraju je izabrala obraćanje na jeziku nacionalnih manjina
    Nije bila nadležna za jezik mržnje u javnosti, za razne Jutke, Palme... ali evo ipak postoji nešto gde može da progovori, da se podsetimo da postoji
    Pa zar je za ovo trebalo da se formira Ministarstvo
  • kukulele

    22.07.2021 14:42
    omg
    Da to valja narod bi se gurao za vakcinom a sprdija bi poslednja videla te vakcine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija