Matić: Rešen problem sa QR kodovima u Grčkoj

Ministarka telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova na proverama u zatvorenim prostorima i lukama, državljanima van EU.
Matić: Rešen problem sa QR kodovima u Grčkoj
Foto: Pixabay
"Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije i mnogih drugih država imali su probleme pri očitavanju QR kodova. To je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši u Grčkoj i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen", navela je Matić u pisanoj izjavi.
 
Građani koji dolaze van Evropske unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana i kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv koronavirusa, ili uz potvrdu da su bolovali od koronavirusa u periodu od jedan do šest meseci pre putovanja. Potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, a uz potvrdu potrebno je priložiti i lični dokument.
 
Podsetimo, turisti iz Srbije javili su se N1 nakon što nisu mogli da se ukrcaju na trajekte u lukama Uranopoli i Tripiti, jer su im lučki policajci rekli da ne mogu da se učitaju QR kod sa sertifikata. Ministarka Matić je rekla tada za N1 da je u komunikaciji s grčkim ministrom zaduženim za digitalnu upravu kako bi problem rešili, kao i da nisu u pitanju samo "srpski kodovi", već da problem postoji i sa validacijom sertifikata iz nekih drugih zemalja Evropske unije.
 
eUprava je za portal N1 rekla da su od puštanja Digitalnog zelenog sertifikata izdali više od 708.000 tih potvrda i da do sada nisu imali pritužbu ni jednog građanina da je imao bilo kakvih tehničkih problema prilikom prelaska granice.
  • Salamander

    22.07.2021 22:27
    zajednički imenitelj nas svih
    je nedostatak istine


  • Milan NS

    22.07.2021 19:56
    Znači
    imali smo problem mi i Arapi. A nisu imali problem Nemci, Francuzi, Mađari, Rumuni, Česi, Austrijanci, Hrvati, Bugari, Makedonci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija