Uhapšena profesorka zbog sumnje da je primala mito od studenata

Profesorka na Akademiji strukovnih studija "Južna Srbija" u Leskovcu i pet studenata ove Akademije uhapšeni su zbog sumnje na primanje, odnosno davanje mita, saopštio je MUP.
Uhapšena profesorka zbog sumnje da je primala mito od studenata
Foto: 021.rs
Uhapšena je M. A. (49), redovna profesorka na toj Akademiji, zbog sumnje da je od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara, tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem.
 
Ona je studentima davala blanko radove, koji bi oni popunjavali prepisvanjem i te radove ocenjivala, dok je njihove originalne uništavala, navodi se u saopštenju MUP.
 
Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 do 10.000 hiljada dinara, u zavisnosti od ocene, dodaje se u saopštenju.
 
Osumnjičenoj M. A. je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.
  • prof

    22.07.2021 19:41
    Prosto nemoguće! To se dešava samo na privatnim visokoškolskim ustanovama. :-)
  • Cica

    22.07.2021 19:02
    Mlaćenje prazne slame
    Bolje da ovo niste ni pomenuli, totalno nebitna stvar. Treba da hapse koga treba za mnogo veće stvari a ne da nas zamajavaju sa smešnim stvarima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.