MUP: Vozila s manjim oštećenjima neće na tehničkom pregledu biti proglašavana neispravnim

Načelnik Uprave Saobraćajne policije Srbije Nebojša Arsov rekao je da vozila s manjim oštećenjima neće na tehničkom pregledu biti proglašavana neispravnim.
MUP: Vozila s manjim oštećenjima neće na tehničkom pregledu biti proglašavana neispravnim
Foto: 021.rs
On je izjavio da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila koji se primenjuje od 6. jula, "manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
 
Arsov je naveo da "ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično" nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.
 
"S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda", kazao je Arsov.
 
Ali, ukazao je on, ukoliko su neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno, već se vlasniku daje rok da otkloni neispravnost.
 
Načelnik Uprave Saobraćajne policije je ocenio da "ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu" - na šta se sada žale vozači, jer, kako je naveo, u Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica ovlašćenih za tehnički pregled vozila, a na jednoj liniji tehničkog pregleda se u toku dana može pregledati i više od deset vozila.
  • markoni

    04.08.2021 08:37
    prolazi se
    malo snalazljivosti i svi prolaze..gurnes 20e prodje i polomotina
  • Bata

    30.07.2021 23:04
    Doktori majstori
    Dodji popodne kod mene u radionicu(ordinaciju) pa će mo ga spremiti za sutra ...Ili da te uputim kod kolege ako ima vremena on ima kompjutersku dijagnostiku.
  • wtf

    22.07.2021 22:12
    Kapice na ventilima itekako mogu da utiču na bezbednost, jer ako ih nema ventil oksidiše, gumica koja dihtuje propada, a sem toga kapica štiti ventil od mehaničkog oštećenja.
    Nisu valda mislili da su kapice na ventilima ukrasa radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.