U Srbiji svaki treći brak ne "preživi" prvu deceniju

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović rekao je da je u poslednjih 10 godina u Beogradu razvedeno 40 odsto brakova.
U Srbiji svaki treći brak ne "preživi" prvu deceniju
Foto: Pixabay
Dmitrović je rekao da u Srbiji svaki treći brak nije "preživeo" prvu deceniju bračnog staža.
 
Kako je naveo, "vrednosni i statusni simboli današnjeg čoveka su automobili, stanovi i brendirana odela, a ne deca i duh zajedništva koji neguje porodica".
 
On je rekao da rukovodstvo države smatra problem demografije prioritetnim i da je "neophodno uporedo raditi na promeni svesti i sistema vrednosti koji je nametnuo savremeni način života".
  • Hmmm

    24.07.2021 09:17
    Brak
    Pa postoji i brak bez dece ili osuđujete sve ljude koji ne mogu ili ne žele decu odmah na propast? Koja glupost. Brak je partnerstvo i ljubav. A možda kad se ljudi ne bi primoravali samo 'da se skrase' jer 'vreme je', 'svi se venčavaju', 'pa nećeš valjda sam da budeš', 'samo nađi nekog', 'ma biće ona dobra žena' i 'on će biti dobar otac pa hajde' onda bi i brakovi trajali a ne da posle par godina bude oooops... Pa mi nismo ipak jedno za drugo.
  • shimmy

    24.07.2021 02:30
    razor porodice
    Pojedinac ce lakse i duze da robuje u firmi ako ga kuci ne cekaju zena i deca.
    Takodje brak nikad nije bio institucija kreirana iz medjusobne ljibavi supruznika, vec potrebe i interesa dece.
    Brak bez dece je jalova institucija, supruznici bez dece nisu porodica, vec par.
    Trenutna pravna situacija je takva da je muskarcu stetno i nepovoljno da stupa u brak.
  • Djuri

    23.07.2021 20:41
    Radimo na tome
    Kakva glupost,automobil stan,pa to su osnovne potrebe jedne savremene porodice,koje je izuzetno tesko u ova vremena stvoriti,vecina porodica nasledi,ili begaju u inostranstvo.O 24sata farmi i ostalim ,,vrednostima ,,estrade ,koja je mainstream u svim medijima,da negovorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.