Dojčinović: Znalo se da je Belivukova grupa imala jake veze u policiji i politici

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović izjavio je da se i pre objavljivanja dela transkripta iskaza Veljka Belivuka znalo da je ta kriminalna grupa imala jake veze u policiji i politici.
Dojčinović: Znalo se da je Belivukova grupa imala jake veze u policiji i politici
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako je izjavio za N1, bilo je poznato i da vlast preko nje kontroliše tribinu na Partizanovom stadionu. Navodi da je kod detalja iskaza Belivuka tužilaštvu o susretima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i funkcionerom Srpske napredne stranke Darkom Glišićem "malo teže utvrditi" šta je tačno, ali da su mnogo autentičnije "druge stvari gde priča o uslugama koje je činio vlastima".
 
Dojčinović je istakao i da KRIK nije objavio ceo Belivukov iskaz, već samo stvari za koje su ocenili da su relevantne za javnost.
 
"Ta navijačka grupa je od starta bila bliska Novaku Nediću, generalnom sekretaru Vlade, zatim ljudima iz policije. Čovek iz Žandarmerije Nenad Vučković Vučko, koji i dan danas radi u policiji, bio je jedan od šefova te grupe. Ta grupa imala je podršku policije koju je tada vodila Dijana Hrkalović, za koju ne vidimo da je tužilaštvo nešto zainteresovano", ukazao je Dojčinović.
 
Dodao je da ne zna za to da je aktuelni ministar odbrane i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović imao direktne kontakte, ali je činjenica "da je njegovo vreme bilo jedno od najmračnijih perioda policije i da je tada ovaj klan narastao".
 
Podsetio je da je KRIK svojevremeno radio istraživanje koje je pokazalo da je srpska policija hapsila samo članove škaljarskog kriminalnog klana, ali ne i kavačkog, čiji je Belivukova grupa bila deo.
 
Dojčinović je ocenio da je "apsolutno nemoguće" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić o tome ništa nije znao i dodao da je potpuno neverovatno da se "posle pet godina otreznio" i shvatio da pripadnici Belivukove kriminalne grupe sada treba da se hapse.
 
Ukazao je i da su trenutno uhapšeni i pod istragom samo kriminalci iz Belivukove grupe, a da nema nijednog političara pod istragom, što, prema njegovoj oceni, pokazuje da država nije spremna da se obračuna sa onima koji su ovu grupu štitili.
 
Advokat: Transkript pročitan na Pinku nije istinit
 
Advokat Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Dejan Lazarević izjavio je danas da je od početka znao da se razgovori sa njegovim klijentima snimaju, a da će detaljnije o transkriptu dva navodna razgovora koje je sinoć na Pinku pročitao vlasnik Informera Dragan Vučićević govoriti kada se istraga završi.
 
Lazarević je za list Danas izjavio da ti transkripti "nisu istiniti" i da treba da služe na čast onome ko ih je objavio.
 
Vlasnik Informera je najavio da će objaviti audio snimak razgovora Lazarevića sa Belivukom i Miljkovićem, ali je sinoć na Pinku rekao da su mu advokati sugerisali da to ne čini "kako ne bi ugrozio istragu". Umesto toga je pročitao transkripte navodnih razgovora u kojima advokat navodno savetuje osumnjičene da "izmisle" da su se sastajali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
  • Душан

    24.07.2021 09:51
    Знало се ...
    Знало се,како то охрабрујуће звучи.Пре свега,велика већина се пали на криминал,глуми се мафијање,хоће већина некако да буде опасна.Пале се људи на страх,воле да их се неко боји.Тај вирус је регион захватио давних дана,и лека нема.Толико сте огромни лицемери.У великој већини искомплексирана руља.Све се зна и зато што ћутите и волите да вам такви ј*бу ћерке, и омалдину ,трпите и чекајте да вам неко нешто "заврши" "среди ми то брате" "јел знаш ти ко сам ја" и остала сра*а на која се палите .Трпите и оправдавајте зато што то подржавате велика већино.
  • Novosađanka

    24.07.2021 08:10
    Ta nemojte kasti
    Nikakva ostavka, hitno razrešenje i na sud, ali ne ovaj njegov korumpirani! I ovog što nas bruka i prodaje nam sve što imamo i sve njegove satrape. Zna se šta je druga opcija, da nas nema i da više ništa svoje nemamo.
  • BoeserWolf

    24.07.2021 06:41
    Vučićević: snimak razgovora ne smem da objavim zbog ugrozavanja istrage, ali cu objaviti transkript razgovora jer to ne ugrozava istragu.

    Elem, snimak ne postoji, a transkript mogu da napisu i novinari informiera jer im je recnik i gori od recnika kriminalaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija