Peticija podrške Vučiću: Potpisali Miša Vacić, Aca Lukas...

Institut za političko umrežavanje pokrenuo je peticiju za odbranu ugleda predsednika Srbije.
Peticija podrške Vučiću: Potpisali Miša Vacić, Aca Lukas...
Foto: 021.rs
Potpisalo ju je više od 300 osoba, među kojima su narodni poslanik Lav Pajkić, pevač Aca Lukas, Ivica Dačić, Zlatibor Lončar, influenserka Ruža Rupić i drugi, piše Nova.rs.
 
Institut za političko umrežavanje, kako za sebe kažu "patriotska organizacija osnovana 2020. godine", pokrenuo je onlajn peticiju kako bi "podržao predsednika Vučića u borbi protiv medijskog rata koji se vodi protiv njega".
 
"Medijski rat protiv Aleksandra Vučića ima opasne i krajnje destabilizujuće namere sa ciljem omalovažavanja, kako institucije predsednika, koja svoj legitimitet crpi iz direktne i većinske podrške građana na izborima i koja po Ustavu Republike Srbije izražava jedinstvo svih njenih građana, tako i sa ciljem obesmišljavanja sudstva i tužilaštva. Pod izgovorom borbe protiv navodnih kriminalnih struktura u vlasti, optužujući predsednika zemlje bez ikakvih materijalnih i drugih dokaza za teška krivična dela, ove strukture svojim delovanjem utiču na unižavanje ugleda institucije predsednika države i ugleda Republike Srbije u celini", navodi se u peticiji.
 
Navodi se da su peticiju potpisali i lider Srpske desnice Miša Vačić, direktor Pošte i nekadašnji ministar Zoran Đorđević, aktivista iz Crne Gore Vladislav Dajković, kao i Goran Vesić.
 
Kako prenosi Nova.rs, među potpisnicima ima dosta estradnih umetnika, među kojima su Leontina Vukomanović, Marina Visković, Maja Nikolić, estradni menadžer Saša Mirković.
 
Vanja Bulić demantuje da je podržao petciju
 
Među onima koji su peticiju podržali, na rednom broju 33, prvobitno se našlo i ime Vanje Bulića.
 
Međutim, kako je Bulić rekao za N1, on ništa nije potpisivao.
 
Nešto kasnije, spisak na sajtu Instituta je izmenjen, pa se sada na broju 33 nalazi ime kompozitora Saše Nikolića.
  • Imre

    28.07.2021 18:12
    Nevolja cija?
    Koliko shvatam ova peticija treba da odbrani Vucica od izjave Velje Belivuka,koga mnogi mediji jos nazibaju Velja nevolja.Ako je ta odnrana od Velje Nevolje,tada istog treba zvati Velja,Vuciceva nevolja.
  • Liman 3

    28.07.2021 04:42
    Gde jena spisku "dr" Siniša Mali?
  • Tja

    26.07.2021 17:59
    Hahaha, kakva ekipa, trust mozgova. Hvala za listu svakako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.