Vučić: Građanima od države još 20 evra u decembru, predlog da se za rođenje deteta dobija 5.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država dati građanima još po 20 evra pomoći u decembru.
Vučić: Građanima od države još 20 evra u decembru, predlog da se za rođenje deteta dobija 5.000 evra
Foto: Pixabay
"Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri od septembra do decembra dobiti 100 evra od države, a svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiće 50 evra", rekao je Vučić za Pink.
 
Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, uključujući i penzionere, još 30 evra.
 
Vučić je kazao da je "odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata", jer očekuje u julu da bude više od 200 miliona evra suficita u budžetu.
 
"Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", kazao je Vučić.
 
Za rođenje deteta 5.000 evra?
 
Vučić je izjavio da će Srbija biti "najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja" i da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra.
 
"Ići ćemo sa izmenama zakona i olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece - za prvo, drugo, treće i četvrto dete", kazao je.
 
Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne jer nam je "stopa nataliteta obrnutno proporcionalna rastu životnog standarda".
 
Naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.
  • Mica

    28.07.2021 07:19
    A ranije obecanje
    A gde je stimulacija za peto dete sto je jos Dejanovicka najavljivala 2018. a ostali potvrdjivali ?
  • Svetlana

    27.07.2021 21:28
    Šta reći za moj slučaj
    Majka sam sedmoro dece i trudna sam ponovo,ako iko treba da dobije nešto od države to su majke koje rađaju od troje pa na više dece.Ja sam imala pravo samo do četvrtog deteta,na 5,6,7 i verovatno sada i na osmo neću imati ništa od države.Glasam za Vučića od kako je na vlasti ali šta to vredi.
  • Stojko

    27.07.2021 16:59
    Lazu...
    Ko jos veruje tim lazovima ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija