Vučić: Građanima od države još 20 evra u decembru, predlog da se za rođenje deteta dobija 5.000 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će država dati građanima još po 20 evra pomoći u decembru.
Vučić: Građanima od države još 20 evra u decembru, predlog da se za rođenje deteta dobija 5.000 evra
Foto: Pixabay
"Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru. Tako da će penzioneri od septembra do decembra dobiti 100 evra od države, a svi ostali građani koji su se prijavili, a daćemo mogućnosti i dodatne prijave za ovih 20 evra u decembru, dobiće 50 evra", rekao je Vučić za Pink.
 
Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, uključujući i penzionere, još 30 evra.
 
Vučić je kazao da je "odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata", jer očekuje u julu da bude više od 200 miliona evra suficita u budžetu.
 
"Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru", kazao je Vučić.
 
Za rođenje deteta 5.000 evra?
 
Vučić je izjavio da će Srbija biti "najjača zemlja u Evropi po stopama stimulacije rađanja" i da je njegov predlog Vladi da se za rođenje deteta roditeljima da 5.000 evra.
 
"Ići ćemo sa izmenama zakona i olakšaćemo trudnicama i porodiljama mnoge stvari, a ići ćemo i sa velikim i značajnim uvećanjem iznosa za rađanje dece - za prvo, drugo, treće i četvrto dete", kazao je.
 
Prema njegovim rečima, nove mere su neophodne jer nam je "stopa nataliteta obrnutno proporcionalna rastu životnog standarda".
 
Naveo je i da je već dobio konkretne predloge od ministra za brigu o porodici i demografiju Ratka Dmitrovića.
  • Mica

    28.07.2021 07:19
    A ranije obecanje
    A gde je stimulacija za peto dete sto je jos Dejanovicka najavljivala 2018. a ostali potvrdjivali ?
  • Svetlana

    27.07.2021 21:28
    Šta reći za moj slučaj
    Majka sam sedmoro dece i trudna sam ponovo,ako iko treba da dobije nešto od države to su majke koje rađaju od troje pa na više dece.Ja sam imala pravo samo do četvrtog deteta,na 5,6,7 i verovatno sada i na osmo neću imati ništa od države.Glasam za Vučića od kako je na vlasti ali šta to vredi.
  • Stojko

    27.07.2021 16:59
    Lazu...
    Ko jos veruje tim lazovima ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.