Kako je jedna kazna od 550 dinara "uz pomoć" izvršitelja porasla na 40.000 dinara

Sreten Spasojević iz Aranđelovca već neko vreme muči muku s izvršiteljem, nakon što mu je kazna Parking servisa, u iznosu od 550 dinara, porasla na nešto manje od 40.000 dinara.
Kako je jedna kazna od 550 dinara "uz pomoć" izvršitelja porasla na 40.000 dinara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Spasojević za Nova.rs ističe da nije ni znao da ima neplaćenu kaznu, sve dok od izvršitelja nije dobio rešenje da plati oko 18.000 dinara, a kako ni tu njegove muke nisu bile gotove, nedavno mu je stiglo još jedno u identičnom iznosu.
 
"Radi se o kazni od 550 dinara za Parking servis iz Topole. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da je kazna bila zadenuta za brisač. Ja taj papir, naravno, nisam mogao da nađem, niti da znam da bi trebalo da nešto uplatim. Posle recimo godinu dana, bez ikakve opomene i slično, dobio sam od izvršitelja rešenje da mora da naplati tu kaznu za Parking servis. Otišao sam kod izvršitelja da vidim o čemu se radi, nakon čega mi je on rekao da moram da uplatim negde oko 18.000 dinara, na ime kazne, sudskih troškova od nešto više od 10.000 dinara, ali i njegove usluge u iznosu od 6.600, kao i još neke stvari", kaže za Nova.rs Spasojević.
 
Spasojević tvrdi da je, ipak, uspeo da se dogovori s izvršiteljem i da kaznu plati na rate, s obzirom da je ona u visini njegove penzije.
 
"Ja sam se dogovorio s njim, pošto imam penziju od 19.000 dinara, što je minimalno, da isplatim u ratama. Međutim, posle pet, šest dana stavljena mi je zabrana na penziju. Odbijali su mi od penzije nešto više od 4.000 dinara. Ipak i to sam platio", kaže Spasojević i dodaje:
 
"Nakon što sam mislio da sam sve regulisao, dobio sam od izvršitelja zaključak gde stoji da su namireni dugovi izvršenja. Ipak, nakon tog prvog zaključka stiže mi i drugi, u kojem se navodi da bi trebalo da uplatim još 17.000 dinara na ime još nekih troškova - advokata, zatim za slanje poštom više od 2.000 dinara, jer, je l’ te, taj koverat košta toliko. Tako da je moja kazna od 550 dinara na kraju izašla na 37.000, 38.000 dinara", priča on.
 
Dodaje da novo rešenje nije platio, već da će putem suda pokušati da nađe pravdu.
 
"Pokušaću svim pravnim sredstvima da se izborim za pravdu. Hoću samo da pokažem građanima šta se dešava i na koji način se radi u našoj zemlji", kaže ovaj čovek.
  • Jug Bogdan

    25.07.2021 20:55
    Telekom duguje jednu i po milijardu evra i kupuje prava za prenos premijer lige za 600 miliona.

    Ali običan građanin s dugom od 8 i po evra, njega udri, otmi mu i oduzmi, ponizi ga i opelješi.
  • parking ZR

    25.07.2021 20:14
    lopovska posla
    U vreme vanrednog stanja kada se nije plaćao parking, u Zrenjaninu dobijem kaznu od 1200 dinara zbog parkinga od 45 dinara. Nazovemparking i kažem im da je vanredno stanje, na šta oni su dali samo neki nemušti komentar. Nakon nekoliko meseci dobijalm opomenu od nekog advokata iz Kruševca, gd shvatim da je direktor Parkinga ZR ustupio dugovanja advokatu u Srbiji. U tom pismu mi traže 6000 dinara + 1200 dinara za kaznu. Nazovem advokata i kažem mu o čemu se radi, on kaže OK, ispravićemo. Posle nekoliko meseci izvršitelj iz Zrenjanina mi šalje rešenje o plaćanju 11800 dinara na ime duga za sve prethodno. Videći da imam posla sa mafijom i lopovima uplatim taj iznos da bih posle mesec dana dobio rešenje na 4950 dinara da uplatim izvršitelju u Zrenjaninu na ime uspešne naplate mog duga od 11800 dinara. I to mafijašima uplatim i samo se pitam gde to ima da izmišljeni dug od 45 dinara na kraju se plati skoro 17000 dinara??? Kada sam se posle udubio u pravilnik o naknadama za izvršitelje njihove tarife su u bodovima a bod vredi 120 dinara, i imaju nekoliko osnova po kojima otimaju novac!!!! Veće lopine nisam sreo u životu
  • Haha

    25.07.2021 18:52
    Dobrodošao u klub. Meni su oduzeli imovinu u iznosu od 33 000 dinara i to po njihovom veštačenju a po mojoj logici vredi najmanje 60 000 a sve to zbog parking servisa i jedne kazne od 900 dinara. Tako da ne vidim problem, kad mogu prema meni tako onda trebaju prema svima isto da se ophode. Glasao si, uživaj. Ili nisi, još gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.