Građani i danas protestuju na Karaburmi zbog smrti dečaka

Nekoliko desetina građana i danas blokira Ulicu Marijane Gregoran na Karaburmi, a najavili su da će protest zbog smrti dečaka kojeg je na tom mestu udario automobil, trajati do ispunjenja zahteva.
Jedan od učesnika protesta, Lazar Pavlović, rekao je agenciji Beta da je protest organizovan kako bi slučaj dečaka Stefana bio poslednji sa takvim ishodom.
 
"Blokada traje od četvrtka, smenjujemo se i uvek neko ostaje tamo", rekao je Pavlović i dodao da će biti istrajni u protestu dok njihovi zahtevi budu nedvosmileno ispunjeni.
 
Povodom najave ministarke pravde Maje Popović da će inicirati ispitivanje odgovornosti postupajućeg sudije, Pavlović je kazao da građani traže i da se taj postupak uradi što hitnije.
 
Policija obezbeđuje taj deo naselja, a saobraćaj je preusmeren u Višnjičku ulicu.
 
Građani su se okupili u toj ulici u četvrtak, pošto je devetogodišnji dečak preminuo nekoliko dana nakon što je na njegovog oca (43), brata (5) i njega naleteo automobil, a vozač pobegao s mesta nesreće.
 
 
Nakon određivanja pritvora vozaču, građani su zatražili da se utvrdi odgovornost i sankcioniše sudija koja je pustila da se brani sa slobode osumnjičeni za tu saobraćajnu nesreću.
 
Grupa građana koja protestuje u Ulici Marijane Gregoran ocenila je u subotu u saopštenju da je sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmila Đerić donela "sramnu odluku" kada je pustila osumnjičenog L. G. da se brani sa slobode, i time dovela do "posledično velikog uznemirenja građana Srbije".

Teme

udes
  • Slucaj

    25.07.2021 11:11
    Kako zahtevati da se vozaci uljude? Da propustaju pesake i da ih ne ubijaju na pesackim prelazima i trotoarima? Da ne siluju nas pazljive vozace? Mozda podizanjem opste kulture? A ne, to nije u ciljevima ove vlasti. Samo bahato.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.