Ružić: Nova školska godina zavisi od vakcinacije

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će način nastave od 1. septembra zavisiti od preporuka Kriznog štaba.
On je poručio da bez vakcinacije na zadovoljavajućem nivou možda neće biti mogućnosti da se sledeća školska godina organizuje regularno.
 
Ružić je kazao da je Ministarstvo spremno za sve opcije, ali da je mnogo bolje da se ova školska godina počne na regularan način i tako i završi u junu sledeće godine.
 
"Model nastave od 1. septembra će zavisiti od onih koji su i do sada bili referentni u donošenju odluka povodom epidemioloških mera, zdravstveni deo Kriznog štaba će dati preporuku Kriznom štabu nakon čega će Vlada doneti odluku", pojasnio je Ružić.
 
Nada se, i zbog prosvetnih radnika, ali pre svega zbog dece, zbog procesa sticanja znanja, da će školska godina biti organizovana na regularan način.
 
Međutim, kako kaže, to će zavisiti i od procesa vakcinacije u našoj zemlji.
 
Ističe da su Vlada Srbije, predsednik Republike, svi akteri u lancu omogućili vakcinaciju i obezbedili široku lepezu vakcina, a da mi još uvek nismo došli na zadovoljavajući nivo imunizacije.
 
"Bez vakcinacije, možda, rizikujemo da i školska godina ne bude na taj način izmenadžerisana i ne počne u skladu sa regularnim pravilima", kazao je Ružić.
 
Još jednom je pozvao sve, a naročito predstavnike mlađe populacije od 17 do 35 godina, da se što pre vakcinišu i da na toj način pokažu odgovornost prema mlađima, ali i starijima i onima koji rade u prosvetnom sistemu.
  • Pero

    03.08.2021 21:35
    Svi se pravite pametni i stalno vam je neko kriv. Krivi smo svi, ako je rečeno da su vakcine spas , pa budite odgovorni i primite je da se rešimo ovog zla. Umesto da samo napadate nadležne kao da je njima u interesu da se školska godina ne odvija u skladu sa propisima.
  • ns

    28.07.2021 14:37
    škola da radi
    Škole otvoriti, 45 min, redovne smene!!!
    Deca prođoše pored nje a i ne znaju gde je.
    Za kafane, kladionice i splavove svi znaju jer su se zadnji zatvararali a prvi otvarali
    Gde je tu razum da presudi.
    ŠKOLA; ŠKOLA; .. Glasamo za školu
    Đake u klupe obavezno... pod punim merama, maskama
    A ministar neka poradi na fondu časova MATERNJI I DRUGI STRANI JEZICI, MATEMATIKA, SPORT svaki dan
    Ostalo nepotrebno smanjiti
    Zašto građevinac ima biologiju, istoriju, ...
  • Izmenadžerisani

    26.07.2021 15:42
    Ministar
    Kao i uvek nebuloze. Nepismeni kadar vodi državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.